Televizyon ekranlarında izleyicilerle buluşacak olan Babam filminin çekim ve yayın detayları merak ediliyor. Babam filmi nerede çekildi, Babam filmi oyuncuları isimleri, Babam filmi ne zaman çekildi kaç yılında, Babam filmi konusu ne sorularının yanıtları ortaya çıktı. Oyuncu kadrosunda Çetin Tekindor, Melisa Şenolsun, Berker Güven, Erkan Kolçak Köstendil, Cezmi Baskın ve Ebru Şahin’in yer aldığı Babam filminin yönetmen koltuğunda Nihat Durak oturuyor.

Babam filminin yapımcıları arasında Filiz Üstün Durak ve Önder Köse var. Filmin senaryosunu Nail Pehlivan ile Nihat Durak yazdı. Babam filminin müziklerini Erol Mutlu ve Güldiyar Tanrıdağlı hazırladı. Durak film tarafından dram türünde poligonbet çekilen yapım 130 dakika sürüyor. Babam filminde, genç öğretmen Feride'nin hayatlarına dahil olmasıyla zihinsel engelli oğluna bakışı değişen Yusuf'un hikâyesi anlatılıyor.

Babam filmi ne zaman çekildi kaç yılında?

Babam filmi 2017 yılında çekildi. Film 6 Ekim 2017 tarihinde vizyona girerek sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Vizyonda kaldığı süre boyunca sinemalarda 171 bin 446 kişi tarafından izlendi ve 2 milyon 41 bin 702 TL hasılat elde etti.

Babam filmi konusu ne?

Yusuf Tunalı'nın Tunalı Sardalya adında bir balık konserve imalathanesi var. Yusuf batmak üzere olan fabrikası ile ilgilenirken eşi hayatını kaybediyor. Eşi öldükten sonra kabullenemediği ve ilgilenmediği zihinsel engelli oğlu Arif'le ilgilenmeye başlıyor. Feride henüz öğretmen olarak atanamadığı için Yusuf'un konserve fabrikasında işe giriyor. Feride zamanla Yusuf ile oğlu Arif arasındaki buzları eritiyor.

Babam filmi nerede çekildi?

Babam filmi Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde çekildi. Filmin çekimleri 2017 yılının Temmuz ayında Gekibolu’da başlamıştır. Çekimleri Ağustos ayının son günlerine kadar 6 hafta devam etmiştir. Filmin adı ilk olarak "Sardalya Kokusu" olarak belirlenmiş, çekimler devam ederken son hafta filmin senaristi filmin adının "Babam" olarak değiştirildiği duyurmuştur.

Babam filmi oyuncuları isimleri

  • Çetin Tekindor - Yusuf Tunalı
  • Melisa Şenolsun - Feride
  • Berker Güven - Arif Tunalı
  • Erkan Kolçak Köstendil - Deniz
  • Cezmi Baskın - Metin
  • Ebru Şahin - Nilüfer
  • Ali Düşenkalkar