Azize dizisi yeni sezona damga vuracak. Aşk ve intikam arasında bir hikayenin işleneceği dizide önemli oyuncular var. Azize dizisi Yıldız Alpan kimdir? Gerçek adı nedir? Başak Daşman kimdir? Oynadığı diziler hangileri? Başak Daşman nereli? Kaç yaşında? Gibi sorular sıklıkla soruluyor. Başrollerinde Buğra Gülsoy ile Hande Erçel’in olduğu, oyuncu kadrosunda Mustafa Yıldıran, Duygu Sarışın ve Selen Öztürk gibi popüler oyuncuların yer aldığı Azize dizisi Salı akşamları Kanal D ekranlarında yayınlanacak. Oyuncu Başak Daşman ve canlandırdığı karaktere dair ayrıntıları haberimizde cevaplıyoruz.

AZİZE YILDIZ ALPAN KİMDİR? GERÇEK ADI NE?

Azize dizisinde Yıldız Alpan karakterini canlandıran oyuncunun gerçek adı Başak Daşman’dır. Dizide Mustafa Avkıran’ın canlandırdığı Barbaros Karakaya karakterinin kızı olan Yıldız Alpan, aynı zamanda Balkan Alpan’ın da eşidir.

BAŞAK DAŞMAN KİMDİR? OYNADIĞI DİZİLER

1981 yılında İstanbul’da doğan Başak Daşman, Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunudur. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi alan Başak Daşman, kamera karşısına ilk kez 1996 yılında Şaşıfelek Çıkmazı dizisi ile geçti. Bir dönemin popüler dizileri Yılan Hikayesi, Asmalı Konak ve Avrupa Yakası dizilerinde oynayan Başak Daşman, İntikam, Doktorlar, Çemberimde Gül Oya dizilerinde de rol aldı. Payitaht Abdülhamid dizisinde Şivenaz karakterini canlandıran Başak Daşman, Azize dizisinde Yıldız Alpan karakterine hayat veriyor.

Defne Samyeli