ATV ekranlarında yayınlanan Sen Anlat Karadeniz dizisinde Mercan Dağdeviren karakterini canlandıran oyuncu Belfu Benian, en merak edilen oyuncular arasında yer alıyor. Sen Anlat Karadeniz Mercan kimdir? Benfu Benian kimdir? Belfu Benian aslen nereli? Ailesi kim ve yer aldığı diziler hangileri? Gibi aramaları sıkça yapan dizi severler, oyuncunun hayatına dair tüm ayrıntıları merak ediyor. Oyuncu Belfu Benian’ın hayatına ve oyunculuk kariyerine ilişkin tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

Belfu Benian

SEN ANLAT KARADENİZ MERCAN KİMDİR?

Dizinin önceki bölümlerinde Tahir’in nişanlısı olan Mercan Dağdeviren, Tahir’e aşık bir köylü kızı olarak dizi severlerin karşısına çıkıyor. Oyuncu Belfu Benian’ın canlandırdığı Mercan karakteri, Nazar’ın ablası rolünde ve Nefes’ten nefret ediyor.

BELFU BENİAN KİMDİR? DİZİLERİ

1995 İstanbul doğumlu Belfu Benian, Mimar Sinan’da tiyatro bölümünü 2016 yılında bitirdi. Sen Anlat Karadeniz dizisinin oyuncuları arasında yer alan Belfu Benian’ın boyu 1.65 metre ve burcu Başak. Farklı illerde tiyatro sahnelerinde yer alan ve oyunculuk yeteneğini geliştiren Belfu Benian, 2018 yılında Sen Anlat Karadeniz dizisi kadrosuna dahil olarak, dizide Ulaş Tuna Astepe, İrem Helvacıoğlu, Öykü Gürman, Sinan Tuzcu, Ali Ersan Duru, Gülper Özdemir, Erdal Cindoruk ve Beran Soysal ile birlikte rol almaya başladı. Oyuncu Belfu Benian'ın babası Hakan Benian'dır. Sevgilisi ile ilgili bir bilgi bulunmuyor.

Saba Tümer