2019 yılının Nisan ayında, 63 yaşında yaşamını yitiren ünlü sanatçı Dilber Ay, “Noldu Gardaş”, “Zorunda mıyım” ve “Darıldım” şarkıları ile çok dinlenen sanatçılar arasında yer alıyordu. Ölümünün ardından, Dilber Ay kimdir? Dilber Ay’ın hayatı, şarkıları, malvarlığı ve bıraktığı miras gibi ayrıntılı aramalar yapılıyor. Dilber Ay’ın mezarının açılacağı iddiaları ile tekrar gündemde olan ünlü sanatçıya dair tüm bilinmeyenler ve merak edilenleri yanıtlıyoruz.

DİLBER AY’IN HAYATI

Ünlü sanatçı Dilber Ay, 1956 yılında Kahramanmaraş ilinde dünyaya gözlerini açtı. Maddi yetersizliklerden dolayı 3. Sınıfta ilkokuldan ayrılan Dilber Ay’ın çocukluğu zor şartlar altında geçti. Ailesi tarafından 13 yaşındayken yaşlı bir adamla evlendirilen Ay, evlenmeden önce katıldığı bir ses yarışmasında “Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim” şarkısı ile birincilik kazanmıştı. İlk evliliğinin sona ermesinin ardından yeniden evlenen ünlü sanatçı, bir televizyon kanalında yaptığı “Kadere Mahkumlar” adlı programla Türkiye’de geniş kitleler tarafından tanınmıştı.

SESİNİ RADYO İLE DUYURDU

Dilber Ay’ın ilk tanındığı yer radyo oldu. Radyoda “Hacı Ağa” şarkısını söyleyen usta sanatçı, müzikseverlerin yakından tanıdığı bir sanatçı haline geldi. Beyaz perdeyle de arası iyi olan usta sanatçı Dilber Ay, “Beynelmilel” filminde rol almış ve bu filmle “Altın Koza Ödülü” kazanmıştı. Bu filmin ardından “Hayat Sana Güzel” adlı filmde de rol alan sanatçı, ilerleyen yıllarda yeni sinema filmleri ve dizilerinde de rol aldı.

NEDEN HAPİS YATTI?

Dilber Ay, katıldığı bir televizyon programında, Almanya’da turnede olduğu sırada tecavüz etmeye yeltenen bir kişiyi öldürdüğünü, bundan dolayı hapse girdiğini açıklamıştı. Başına kötü bir şey gelmemesi için adamı bıçakladığını söyleyen Ay, buna hiç üzülmediğini, sarkıntılık yapmak isteyenin hevesinin boğazında kaldığını kaydetmişti.

KALP KRİZİ İLE YAŞAMINI YİTİRDİ

1998 yılında İbrahim Karakaş ile evlenen Dilber Ay’ın 2 kızı ve bir oğlu var. Kalp krizi sonucu 30 Nisan 2019’da yaşamını yitiren Dilber Ay’ın ölümünün ardından eşi ve çocukları miras kavgasına tutuşmuştu.

DİLBER AY’IN OYNADIĞI FİLMLER

  • 2005 - Kenger
  • 2005 - Kenger 2
  • 2006 - Beynelmilel
  • 2014 - Hayat Sana Güzel
  • 2014 - Mazlum Kuzey
  • 2015 - Figüran
  • 2017 - Yol Arkadaşım
  • 2017 - Çam Yarması
  • 2018 - Yol Arkadaşım 2