Sanatçı Ebru Yaşar’ın hayatına dair detaylar araştırılıyor. Ebru Yaşar nereli, Ebru Yaşar memleketi neresi, Ebru Yaşar eşi kim, Ebru Yaşar kaç çocuğu var, Ebru Yaşar burcu ne, Ebru Yaşar boyu kaç? sorularının cevapları merak ediliyor. Kürt kökenli Ağrılı memur bir ailenin çocuğu olarak 8 Ağustos 1977 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Ebru Yaşar, lise eğitiminin ardından İstanbul’a giderek müzikal kariyerine başladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Sanat Müziği Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1995 yılında Bu Sahilde adını verdiği ilk albümünü piyasaya süren ve 1999 yılında “Seni Anan Benim İçin Doğurmuş” adlı şarkısını çıkaran Ebru Yaşar, bu şarkı ile geniş kitleler tarafından tanındı. Bu albümü 1 milyon barajını geçti ve yılın en çok satan albümü oldu. 2003 yılında Aşkımız Buraya Kadar adlı yeni albümünü çıkardı ve çektiği klipler ile çok konuşuldu.

Sanatçı Ebru Yaşar, 2006 yılında Yeşillenirim, 2008 yılında Seviyorum Seni, 2011’de Delidir albümlerini çıkardı. Sonraki yıllarda ise Sanat-ı Ebru, Haddinden Fazla, Gel de Sevme albümlerine imza attı. Aynı zamanda çıkardığı single çalışmaları ile de dikkat çekti. 1995 yılından günümüze birçok önemli müzik ödülü kazandı. Sanatçı Ebru Yaşar’ın boy ve kilo bilgisi, hangi burç ve aslen nereli olduğu ile eşi ve çocukları hakkında merak edilenler haberimizde betonred yer buluyor.

Ebru Yaşar nereli memleketi neresi?

Sanatçı Ebru Yaşar aslen Ağrılıdır ve memleketi baba tarafından Ağrı’dır. Ankara’da doğup büyüyen sanatçı, yaşamını İstanbul’da sürdürüyor. Konserler, festivaller ve etkinlikler için farklı şehirlere de seyahat etmeye devam ediyor. İlk ödülünü 1995 yılında Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) Ödülleri’nde Yılın Kadın Şarkıcısı ödülü ile kazanan Ebru Yaşar, 1999 yılında 27.Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Fantezi Müzik Kadın Solist ödülünü, 2000 yılında 6. Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde En İyi Arabesk - Fantazi Kadın Sanatçı ödülünü ve Yılın Şarkısı (Seni Anan Benim İçin Doğurmuş) ödülünü kazanmıştır.

Ebru Yaşar eşi kim?

Sanatçı Ebru Yaşar’ın eşi işadamı Necat Gülseven’dir. Diyarbakır Bismil’de 1980 yılında dünyaya gelen Gülseven, iş yaşamına erken yaşlarda atılmış ve başarılı olmuştur. Çift 2015 yılında dünya evine girmiştir. 2000’li yıllardan sonra ödüllere doymayan sanatçı; 2003 yılında İstanbul FM Altın Ödülleri’nde Yılın En Çok İstek Alan Şarkısı (Yeminim Var) ödülünü kazandı. Sonraki yıllarda ise Yılın En İyi Fantazi Kadın Sanatçısı, En İyi Arabesk Kadın Sanatçısı, En İyi Halk Müziği Kadın Solist, Yılın Pop Kadın Yorumcusu, Yılın Şarkısı, Yılın En İyi Albümü, Dijital Satış Ödülü, En Moda Albüm, En Quality Albüm ve betonred giriş En Quality Düet ödüllerinin sahibi oldu.

Ebru Yaşar kaç çocuğu var?

Sanatçı Ebru Yaşar’ın 2 çocuğu var. Çocuklarının isimleri Hasan Poyraz ve Ebru Su’dur.

Ebru Yaşar burcu ne?

8 Ağustos doğumlu olan Ebru Yaşar’ın burcu Aslandır.

Ebru Yaşar boyu kaç?

Şarkıcı Ebru Yaşar’ın boyu 1.66 cm’dir. Ebru Yaşar’ın 57 kilo olduğu biliniyor.