Son dönemin en popüler film-dizi-belgesel izleme uygulaması Netflix, izleyicilere binlerce içerik sunuyor. Dizi izleyicileri, özellikle karantina döneminde bugüne dek izlemedikleri kaliteli yapımları araştırmayı sürdürüyor. En popüler, en çok izlenen ve en iyi Netflix dizilerini araştıran kullanıcılar, dizilerin IMDB puanlarını da dikkate alıyor. Siz de en iyi Netflix dizilerini, en çok izlenen Netflix dizilerini ve en popüler Netflix dizilerini, Netflix dizilerinin IMDB puanlarını haberimizden öğrenebilir, dizilerin fragmanlarını izleyebilirsiniz.

  • PEAKY BLINDERS

Peaky Blinders dizisi, Birinci Dünya Savaşı’nın sona ermesiyle birlikte İngiltere’de ortaya çıkan Peaky Blinders adlı çeteyi konu alıyor. Dışişleri Bakanı, çeteyi araştırması için Müfettiş Chester Campbell’i görevlendiriyor ve onu Birmingham’a gönderiyor. Müfettiş ekibini topluyor ardından çetenin peşine düşüyor. Çekimleri Liverpool’da gerçekleşen dizinin başrollerinde Cillian Murphy, Paul Anderson, Helen McCrory bulunuyor.

En iyi Netflix dizileri Bağımlılık yapacak 16 dizi, konuları, IMDB puanları ve fragmanları

2014 yılında yayın hayatına başlayan suç - drama türündeki Peaky Blinders dizisi konusuyla ve oyuncu kadrosuyla büyük bir izleyici kitlesi oluşturdu. Peaky Blinders, IMDB’de 10 üzerinden 8,8 puan aldı ve en iyi Netflix dizileri listesine girmeyi başardı. (Her bölüm ortalama 55 dakika sürüyor)

  • SHERLOCK

Sherlock dizisi Sir Arthur Conan Doyle’ın Sherlock Holmes roman serisinden uyarlandı. 2010 yılında mini dizi olarak ekranlarda yayınlanan Sherlock, büyük ilgi gördü. Toplam 4 sezonu yayınlanan dizinin 5. sezonu için onay alındı ancak yeni sezonun yayınlanacağı tarih henüz netlik kazanmadı.. İngiliz yapımı drama - suç türündeki Sherlock dizisinin başrollerinde Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman bulunuyor.

En iyi Netflix dizileri Bağımlılık yapacak 16 dizi, konuları, IMDB puanları ve fragmanları

Romandakinin aksine Sherlock Holmes, 21. yüzyılda yaşıyor ve cep telefonu, bilgisayar kullanarak dedektiflik yapıyor. Sherlock Holmes’un gizemli suçları çözmeye çalışmasını konu alan dizi, IMDB’de 10 üzerinden 9.1 puan alarak en çok izlenen Netflix dizileri arasına girdi. (Her bölüm ortalama 90 dakika sürüyor)

  • DARK

Dark dizisinde, Almanya’nın Winden kasabasında yaşayan çocukların birer birer ortadan kaybolması ve üç nesli kapsayan bir gizemin ortaya çıkması anlatılıyor. Dizinin ilk bölümü 2017 yılında yayınlandı. Dizinin yönetmenliğini Baran bo Odar ve Jantje Friese üstleniyor. Farklı konusu ve başarılı oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Dark, IMDB’de 179 bin kişi tarafından oylandı ve 10 üzerinden 8,7 puan alarak en beğenilen diziler arasına girdi.

En iyi Netflix dizileri Bağımlılık yapacak 16 dizi, konuları, IMDB puanları ve fragmanları

Dark aynı zamanda Netflix platformundaki ilk Almanca dizi olma özelliğini taşıyor. Dizinin 3. sezonunun yayınlanması bekleniyor. 3. sezonun, bu yıl ekranlara geleceği tahmin ediliyor. Dizi, en popüler Netflix dizileri arasında bulunuyor. (Her bölüm ortalama 55 dakika sürüyor)

  • AMERICAN CRIME STORY

Amerika Birleşik Devletleri'nde günümüze kadar işlenmiş en büyük suçları konu alan ve 2 Şubat 2016’da yayın hayatına başlayan American Crime Story dizisi, en sevilen yapımlardan biri olarak dikkat çekiyor. İlk sezonunda O. J. Simpson’un kendinden yaşça büyük eski eşini ve onun sevgilisini öldürmesi işlendi. Her sezon farklı bir konu üzerinde duran American Crime Story'nin ikinci sezonunda FBI’ın en çok arananlar listesinde ilk 10’a girmiş seri katil Andrew Cunanan’ın 1997’de moda dünyasında adını duyuran Gianni Versace’yi onun evinin merdivenlerinde öldürmesi ve sonrasındaki gelişmeler anlatıldı.

En iyi Netflix dizileri Bağımlılık yapacak 16 dizi, konuları, IMDB puanları ve fragmanları

Dizinin yeni sezonunun çekimleri sürüyor. 3. sezonda Bill Clinton’un cinsel ilişki skandalı konusu ele alınacak. Dizinin 3. sezonunun 27 Eylül 2020 tarihinde yayınlanması bekleniyor. Biyografi - suç - drama türündeki dizi, IMDB’de 10 üzerinden 8,4 puan aldı. American Crime Story, en iyi Netflix dizilerinden biri olarak kabul ediliyor. (Her bölüm ortalama 55 dakika sürüyor)

  • WHEN THEY SEE US

When They See Us dizisi, ‘’Central Park Beşlisi’’ olarak nitelendirilen, dördü 14 biri 16 yaşında olan gençlerin ve onların ailelerinin başlarından geçenleri konu alıyor. 1989 yılında Central Park’ta Trisha Ellen Meili adındaki kızın darp ve tecavüz edildiği ortaya çıkmıştı. ABD'nin gündemine oturan bu olayda beş genç yargılandı ve gençlerin DNA’ları Trisha’nın bedeninde bulunmamasına rağmen gençler 6 ile 13 yıl arasında değişen hapis cezası aldılar.

En iyi Netflix dizileri Bağımlılık yapacak 16 dizi, konuları, IMDB puanları ve fragmanları

2002 yılında Trisha Ellen Meili’nin tecavüzcüsü başka bir suçtan yakalandı ve Trisha’ya tecavüz ettiğini itiraf etti. Bu olayın sonrasında Central Park Beşlisi’nin suçsuz olduğu kanıtlandı ve gençler serbest bırakıldı. Dizide, bu gençlerin yaşadığı dram anlatılıyor.

  • MANHUNT UNABOMBER 

16 yaşında Harvard’a kabul edilmiş daha sonra Michigan Üniversitesi’nde doktora yapmış bir matematikçinin 17 yıl boyunca belirli aralıklarla düzenlediği bombalı saldırıları konu alan Manhunt Unabomber dizisi en iyi Netflix dizileri arasına girmeyi başardı. Manhunt Unabomber dizisinde anlatılan Ted Kaczynsi, geçmiş dönemde toplam 16 bombalı saldırı düzenliyor ve 3 kişinin ölümüne sebep oluyor. Ted Kaczynsi, 1995 yılında bir manifesto yayınlıyor ve manifestonun incelenmesinin ardından yakalanarak müebbet hapse çarptırılıyor. Dizide Ted Kaczynsi’nin ideolojisi, düzenlediği saldırılar, FBI tarafından yakalanma süreci anlatılıyor. 

En iyi Netflix dizileri Bağımlılık yapacak 16 dizi, konuları, IMDB puanları ve fragmanları

Yaşanmış bir olaydan esinlenen dizinin 2 sezonu yayınlandı. Dizinin 3. sezonunun çekimleri sürüyor. Greg Yaitanes’in yönettiği Manhunt Unabomber’in başrollerinde Paul Bettany ve Sam Worthington bulunuyor. 2017 yılında ilk bölümü yayınlanan dizi, IMDB’de 10 üzerinden 8,1 puan aldı. (Her bölüm ortalama 45 dakika sürüyor)

  • ORANGE IS THE NEW BLACK

Amerikan anı yazarı Piper Kerman’ın hapishanede geçirdiği günleri anlatan Orange Is The New Black dizisi 2013 yılında Netflix’te yayınlanmaya başladı. Piper Kerman uyuşturucu satıcısı olan kız arkadaşı Alex yüzünden hapse giriyor. Nişanlısı Larry ile birlikteliğini sonlandırıp federal hapishanede cezasını çekmeye başlıyor. Alex ile aynı hapishanede mahkum olan Piper Kerman bir süre sonra Alex’i de yanına alarak diğer mahkumlarla mücadele etmeye başlıyor. 

En iyi Netflix dizileri Bağımlılık yapacak 16 dizi, konuları, IMDB puanları ve fragmanları

Dizide Piper Kerman’ı Taylor Schilling canlandırıyor. Taylor Schilling’e Danielle Brooks, Kate Mulgrew, Uzo Aduba ve Taryn Manning eşlik ediyor. Komedi - dram türündeki dizinin senaristliğini Jenji Kohan ve Jordan Harrison, yönetmenliğini Michael Trim üstlendi. 
Dizi yayınlandığı ilk günden itibaren büyük bir izleyici kitlesi oluşturdu ve IMDB’de 10 üzerinden 8,1 puan aldı. Öte yandan Orange Is The New Black, 67. Primetime Emmy Ödülünü de kazanmayı başardı. Orange is the New Black, en çok izlenen Netflix dizileri arasında bulunuyor. (Her bölüm ortalama 55 dakika sürüyor)

  • DAREDEVIL

Avukat Matt Murdock, küçük yaşta gözlerini kaybetmiş ardından diğer duyularını geliştirerek duyma yetisini en üst seviyeye çıkarmıştır. Duyduklarını zihninde canlandırmada çok başarılıdır. Dövüş sanatlarındaki başarısına duyma yetileri de eklenince suçluların karşılaşmak istemeyeceği bir avukata dönüşür. Matt Murdock’un babası Matt henüz daha çocukken mafya lideri tarafından öldürülür. Bunun üzerine Avukat Matt Murdock, gündüzleri suçlularla ederken geceleri kendi yöntemleriyle adaletsizlikle savaşan Daredevil’a dönüşür.

En iyi Netflix dizileri 2020! Bağımlılık yapacak 16 dizi, konuları, IMDB puanları ve fragmanları

Dram - Fantastik - Aksiyon türündeki dizinin ilk bölümü 2015 yılında yayınlandı. ABD yapımı dizide Matt Murdock karakterine Charlie Cox hayat veriyor. Daredevil IMDB’de 10 üzerinden 8,6 puan aldı ve Netflix'teki en sevilen dizilerden biri haline geldi. (Her bölüm ortalama 60 dakika sürüyor)

  • THE PUNISHER

The Punisher, Marvel evreninde yaşayan bir deniz piyadesinin (Frank Castle) hayatını anlatıyor. Frank Castle, ailesinin cinayetinden sorumlu suçluları cezalandırmaya çalışırken kendisini hiç beklemediği bir komplonun içinde buluyor. Hem geçmişiyle hem de askeri güçlerle savaşmak zorunda kalan Frank Castle, yayınlandığı tarihte milyonlarca kişinin konuştuğu bir karakter haline geldi.

En iyi Netflix dizileri Bağımlılık yapacak 16 dizi, konuları, IMDB puanları ve fragmanları

ABD yapımı dizi, yayınlandığı ilk  gün binlerce kişi tarafından oylandı ve bir günde IMDB’de 10 üzerinden 9,5 puan aldı. Dizinin güncel IMDB puanı 10 üzerinden 8,5. Başrollerinde Jon Bernthal, Ebon Moss-Bachrach, Ben Arnes’in bulunduğu ve kadrosuyla dikkat çeken The Punisher’ı Netflix’ten izleyebilirsiniz. The Punisher, en çok izlenen ve en iyi Netflix dizileri arasında yer alıyor. (Her bölüm 55 dakika sürüyor)

  • HOUSE OF CARDS

Dizi, Michael Dobbs’un House of Cards romanından uyarlandı.İlk sezonu 2013 yılında yayınlanan ABD yapımı House of Cards dizisi, Demokratik Partili bir kongre üyesi olan Frank Underwood’a vadedilen Dışişleri Bakanlığı pozisyonununa başka birinin getirilmesi üzerine Frank Underwood’un uygulamaya koyduğu planı konu alır. Dizi yayınlandığı günden itibaren en çok konuşulan dizilerden biri haline geldi ve 67. Primetime Emmy Ödülünü almaya hak kazandı.

En iyi Netflix dizileri Bağımlılık yapacak 16 dizi, konuları, IMDB puanları ve fragmanları

Dizide Frank Underwood’u Kevin Spacey canlandırıyor. House of Cards dizi IMDB’de 10 üzerinden 8,7 puan alarak Netflix'te yer alan IMDB puanı en yüksek diziler arasında bulunuyor. Dizi, en sevilen Netflix dizilerinden biri olarak kabul ediliyor. (Her bölümün süresi 42 ile 58 dakika arasında değişiyor)

  • SENSE8

Sense8 dizisi, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan sekiz gencin birbiriyle duyusal iletişim kurabilmesini anlatıyor. ABD yapımı bilim kurgu türündeki dizinin ilk bölümü 2015 yılında yayınlandı. Dizinin şimdiye dek yayınlanmış 2 sezonu bulunuyor.

En iyi Netflix dizileri Bağımlılık yapacak 16 dizi, konuları, IMDB puanları ve fragmanları

Birbiriyle iletişim kurabilen sekiz genci Aml Ameen, Doona Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Angel Silvestre ve Brian J. Smith canlandırıyor. Sense 8, orijinal senaryosuyla Netflix'in en sevilen yapımlarından biri haline gelmeyi başardı. (Her bölüm ortalama 55 dakika)

  • THE CROWN

II. Dünya Savaşı sonrasında İngiltere’nin içinde bulunduğu zorlu süreçte bir kadının tahta geçmesiyle yeni bir dönem başlar. The Crown dizisinde II. Elizabeth’in tahta geçişi ve II. Elizabeth saltanatında İngiltere’de yaşanan siyasi karışıklık anlatılıyor. Dizide Kraliçe II. Elizabeth’e 1. ve 2. sezonlarda Clarie Foy, 3. sezonda Olivia Colman hayat veriyor. ABD yapımı dizinin yönetmenliğini Peter Morgan ve Stephen Daldry üstleniyor. Dizinin ilk bölümü 2016 yılında yayınlandı.

En iyi Netflix dizileri Bağımlılık yapacak 16 dizi, konuları, IMDB puanları ve fragmanları

The Crown’un 4. sezonunun çekimleri tamamlandı ancak ne zaman yayınlanacağı hakkında henüz net bir bilgi yok. Dizinin yeni sezonunun 2020 sonlarına doğru yayınlanması bekleniyor. Dizi IMDB’de 10 üzerinden 8,7 puan aldı ve son dönemin en sevilen yapımlarından biri haline geldi. The Crown, en iyi Netflix dizileri arasında üst basamaklardaki yerini koruyor. (Her bölüm ortalama 60 dakika sürüyor)

  • ALTERED CARBON

Altered Carbon dizisinde insan bilincinin kaydedilip istenilen zamanda birine nakledilebilmesi, ölüm kavramının ortadan kalkması anlatılıyor. Dizide bir mahkum yeni bir bedende hayata dönüyor ve özgürlüğünü kazanabilmek için bir cinayeti çözmek zorunda kalıyor. Dizi, Richard K. Morgan’ın Cyberpunk adlı romanından uyarlandı. ABD yapımı dizinin yönetmenliğini Laeta Kalogridis üstlendi.

En iyi Netflix dizileri Bağımlılık yapacak 16 dizi, konuları, IMDB puanları ve fragmanları

Dizinin ilk bölümü 2018 yılında Netflix platformunda izleyicilerle buluştu. Dizinin başrollerinde Joel Kinnaman, James Purefoy, Martha Higareda, Renee Elise Goldsberry, Will Yun Lee ve Dichen Lachman bulunuyor. Dizi IMDB’de 10 üzerinden 8,1 puan aldı. (Her bölüm ortalama 50 dakika sürüyor)

  • MASTER OF NONE

Master of None dizisi, 30 yaşındaki bir aktörün (Aziz Ansari) piyasada kalabilmek için verdiği mücadeleleri ve günlük yaşantısında çektiği zorlukları anlatıyor. Komedi türündeki dizinin ilk bölümü 2015 yılında yayınlandı. Dizinin başrollerinde Aziz Ansari, Eric Wareheim ve Stefano Fregni bulunuyor. Aziz Ansari aynı zamanda dizini yönetmenliğini ne yapıyor.

En iyi Netflix dizileri Bağımlılık yapacak 16 dizi, konuları, IMDB puanları ve fragmanları

Master of None 2016 yılında en iyi senaryo ödülünü, 2018 yılında ise Aziz Ansari en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı. Yayınlandığı ilk günden itibaren beğeni toplayan ABD yapımı dizi IMDB’de 10 üzerinden 8,3 puana ulaşmayı başardı. Dizi, en iyi Netflix yapımlarından biri olarak kabul ediliyor. (Her bölüm ortalama 30 dakika sürüyor)

  • OZARK

Ozark, Chicago’lu bir finans danışmanının uyuşturucu karteliyle anlaşmazlıklar yaşamasının ardından ailesini Missouri’nin Ozark bölgesine yerleştirmesini, finans danışmanı yapmaya başlamasını ve ailesinin başına gelen olayları konu alıyor. Dizinin başrollerinde Jason Bateman, Laura Linney ve Sofia Hublitz bulunuyor. Jason Bateman başrolün yanı sıra dizinin yapımcılığını ve yönetmenliğini de üstleniyor.

En iyi Netflix dizileri Bağımlılık yapacak 16 dizi, konuları, IMDB puanları ve fragmanları

Dizinin ilk bölümü 2017 yılında izleyicilerle buluştu. Üç sezonu yayınlanmış dizinin dördüncü sezonunun yayınlanıp yayınlanmayacağı hakkında bir açıklama yapılmadı. Suç, dram ve gerilim türündeki Ozark, IMDB’de Game of Thrones’tan sonra en popüler yapım olarak yer aldı ve 10 üzerinden 8,4 puan alarak en sevilen Netflix dizileri arasına girdi. (Her bölüm ortalama 60 dakika sürüyor)

  • MINDHUNTER

Mindhunter dizisinde Federal Soruşturma Bürosu’nda çalışan iki FBI ajanının hapishanedeki seri katilleri sorgulaması ve sonrasında gelişen olaylar anlatılıyor. Dizinin senaristliğini Joe Penhall, yapımcılığını Jim Davidson üstleniyor. Dizinin çekimleri Mayıs 2016’da başladı ve dizinin ilk bölümü 2017 yılında Netflix platformunda yayınlandı. Mindhunter’ın yayınlanmış iki sezonu bulunuyor ancak yapımcı tarafından üçüncü sezonun çekilip çekilmeyeceği hakkında bir açıklama yapılmadı.

En iyi Netflix dizileri Bağımlılık yapacak 16 dizi, konuları, IMDB puanları ve fragmanları

Dizinin başrollerinde Jonathan Groff, Holt McCallany, Hannah Gross, Anna Torv ve Cotter Smith bulunuyor. Mindhunter IMDB’de 188 bin kişi tarafından oylanarak 10 üzerinden 8,6 puan aldı. Mindhunter, en iyi Netflix dizileri arasındaki yerini koruyor. (Her bölüm ortalama 45 dakika sürüyor)

Siz de en sevdiğiniz Netflix dizilerini, listeye eklenmesini izlediğiniz en iyi Netflix dizilerini yorum kısmında belirtebilir, izlediğiniz dizilerle ilgili yorumlarınızı yazabilir, diğer ziyaretçileri Netflix'in en iyi dizileriyle ilgili bilgilendirebilirsiniz.