Sanatçı Mazhar Alanson'un hayatına dair detaylar merak ediliyor. Mazhar Alanson aslen nereli, Mazhar Alanson eşi kim, Mazhar Alanson oğlu kimdir, Mazhar Alanson burcu ne ve Mazhar Alanson boyu kaç sorularının yanıtları araştırılıyor. MFÖ grubunun efsane üyesi olan Mazhar Alanson, 13 Şubat 1950 tarihinde Ankara'da dünyaya gözlerini açtı. Küçük yaşlarda müziğe olan ilgisini fark eden Alanson, ortaokulu Ankara'da, liseyi ise İstanbul'da okudu.

Kadıköy Maarif Koleji'nden son sınıfta okuldan atıan Mazhar Alanson, Fuat Güner ile tanıştıktan sonra Kaygısızlar grubunu kurdu. Bir dönem Barış Manço ile çalışan Mazhar Alanson, 1971 yılında ise Özkan Uğur'la tanıştı. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalışan Mazhar Alanson; Galip Boransu, Fuat Güner, Ayhan Sicimoğlu ve Özkan Uğur'la birlikte İpucu Beşlisi grubunu kurdu.

Bir süre sonra grup dağılırken 1984 yılında Mazhar Fuat Özkan grubu (MFÖ) kuruldu. Kariyerinde birçok şarkıyı besteleyen ve reklam filminde oynayan Mazhar Alanson, Türk müziğinin en tanıdık isimleri arasında yer buldu. Mazhar Alanson aslen nereli, evli mi, eşi kim, oğlu kimdir, hangi burç ve boyu kaç sorularının yanıtları haberimizde betaverse yer alıyor.

Mazhar Alanson aslen nereli?

Mazhar Alanson aslen Ankaralıdır. Ankara'da doğup büyüyen Mazhar Alanson, yaşamını İstanbul'da sürdürüyor. Türk şarkıcı, gitarist, söz yazarı ve oyuncu olan Mazhar Alanson'un babası Ferruh Alanson, annesi Melek Alanson'dur. Ayla Alanson ailenin ilk kız çocuğudur. Daha sonra Aynur Alanson doğmuştur. En sonunda Ferruh Alanson'un 3. çocuğu Mazhar Alanson dünyaya gelmiştir. Babası Ferruh Alanson, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda baş trompetçiydi, annesi Melek Alanson ise ilkokul öğretmeniydi. Çocukluğunu Ankara'nın Cebeci semtinde geçiren Mazhar Alanson, ortaokulu TED Ankara Koleji'nde bitirdi. Lise öğrenimini ise Kadıköy Maarif Kolejinde okudu.

Mazhar Alanson eşi kim?

Mazhar Alanson'un eşi Biricik Suden'dir. Çift 2003 yılında evlendi. Mazhar Alanson 1972 yılında Hale Alanson ile evlendi ve çift 2002 yılında boşandı. Mazhar Alanson, daha önceden tanıştığı Biricik Suden ile 2002'de çıkan solo albümü zamanında arkadaşlıklarını ilerlettiler. Aynı yıl Mazhar ve Hale Alanson çifti ayrıldı. Bir sene sonra da Mazhar Alanson ve Biricik Suden evlendi.

Mazhar Alanson oğlu kimdir?

Mazhar Alanson'un oğlu Hilmi Alanson'dur. Mazhar Alanson'un kızı Eda Alanson ise gazetecilik ve metin yazarlığı yapmaktadır. Sanatçı Mazhar Alanson, televizyon programlarına ve konserlere betaverse giriş devam ediyor.

Mazhar Alanson burcu ne?

13 Şubat doğumlu olan Mazhar Alanson'un burcu Kovadır. Mazhar Alanson sadece müzik kariyeri ile değil, oyunculuk kariyeri ile de tanınan bir isim oldu. 1988 yılında Arkadaşım Şeytan filminde oynayan Alanson, 1998 yılında Cem Yılmaz ile Birlikte Her Şey Çok Güzel Olacak filminde, 2006 yılında Hokkabaz filminde, 2008 yılında Kirpi filminde ve 2014 yılında Pek Yakında filminde rol aldı.

Mazhar Alanson boyu kaç?

Mazhar Alanson'ın boyu 1.66 cm'dir. Sanatçı Mazhar Alanson dizilerde de rol aldı. Oyuncu, Çekirdek Aile, Ekmek Teknesi, İkinci Bahar, Küçük Hesaplar ve Osmanlı Tokadı dizilerinde oynadı.