Everest filmi televizyon ekranlarında izleyici ile buluşacak. Everest filminin konusu ve oyuncularını merak eden izleyiciler ayrıca, Everest filmi nerede çekildi? Everest filmi nasıl çekildi? Everest filmi hangi kanalda oynuyor? Everest Dağı hangi ülkede? Sorularına da yanıt arıyor. Everest dağı yüksekliği, zirvesi kaç metre (km)? Sorusu da yanıt buldu. Gerçek bir hikayeden ve yaşanmış bir faciadan yola çıkılarak hazırlanan film, sinema yorumcularının da tam puanını almıştı. Dünyanın en yüksek dağının zirvesine ulaşmaya çalışanların öyküsünde, en sert kar fırtınalarından biriyle mücadele eden dağcıların hikayesi ekrana taşınıyor. Everest filmi hakkındaki detaylar haberimizde yer alıyor.

Everest filmi nerede çekildi

EVEREST FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Everest filmi Nepal’de, İtalya Alplerinde, Roma’da ve İngiltere’de bulunan Pinewood Stüdyoları’nda çekildi. Everest Dağı’nın bulunduğu Nepal’da çekimlerin bir bölümü yapılırken, diğer çekimler İtalya’da ve stüdyo ortamında yapıldı.

EVEREST FİLMİ OYUNCULARI KİM, KONUSU NE?

Everest filmi oyuncuları arasında Jason Clarke, Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Emily Watson, Michael Kelly ve Keira Knightley var. Filmin konusu ise; Everest’e tırmanmak isteyen 2 farklı dağcı takımı büyük bir fırtına ve felaket ile karşılaşıyor. Büyük bir yaşam mücadelesi başlıyor ve dağcılar yaşamak için mücadele ediyor. 1996 yılında Everest’te meydana gelen gerçek bir hikayeden yola çıkılarak senaryo hazırlanmış.

ekşi elmalar filminin yayla sahneleri nerede çekildi ne zaman

EVEREST DAĞI HANGİ ÜLKEDE?

Everest Dağı Nepal ile Çin ülkelerinin sınırında bulunuyor. Dünyanın zirve noktası kabul edilen Everest’in zirvesinin 8.848 metrede bulunduğu biliniyor. Nepal – Çin sınırında olan Everest Dağı, dünyanın en yüksek dağı unvanını koruyor.

EVEREST FİLMİ HANGİ KANALDA OYNUYOR?

Everest filmi Star TV kanalında oynuyor. Everest filmi saat 20.00’de başlayacak ve izleyiciye dram yüklü bir görsel şölen sunacak.

sabahlar olmasın filmi nerede çekildi kaç yılında