Muhteşem bir kadroya sahip olan Hababam Sınıfı serisinin ilk filmi olan Hababam Sınıfı’nın çekim yerleri, nerede çevrildiği, oyuncu kadrosu ve karakterleri ile hikayesi, hangi yıl çekildi sorusu cevap arıyor. Hababam Sınıfı filmi nerede çekildi, Hababam Sınıfı filmi  çekildiği yer neresi? Hababam Sınıfı filmi oyuncuları kim, konusu ne? Hababam Sınıfı filmi ne zaman kaç yılında çekildi? Soruları yanıt buldu.

Yönetmeni Ertem Eğilmez, yapımcısı Nihat Ataman ve Ertem Eğilmez olan, Rıfat Ilgaz’ın hikayesinden uyarlanan ve Umur Bugay’ın senaryosunu yazdığı, başrollerini Kemal Sunal, Münir Özkul, Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Adile Naşit’in oynadığı Hababam Sınıfı filminin müziklerini Melih Kibar hazırladı. Arzu Film tarafından çekilen ve 90 dakika olan Hababam Sınıfı filminin devam filmleri de çekilmiş ve yıllar içinde izlenme rekorları betonevip kırmıştı. Hababam Sınıfı’nın merak edilen detayları ortaya çıktı.

Hababam Sınıfı Nerede Çekildi Çekildiği Yer Neresi?

Türk sinemasının en ünlü filmlerinden biri olan Hababam Sınıfı filmi İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Özel Çamlıca Lisesi’nde ve Validebağ Korusu içinde bulunan Adile Sultan Kasrı’nda çekildi. Hababam Sınıfı filminin çekimleri için Üsküdar Acıbadem’deki lisede ve yine Üsküdar sınırları içinde olan Validebağ’da çekimler betonevip giriş yapıldı.

Hababam Sınıfı Ne Zaman Kaç Yılında Çekildi?

Yeşilçam’ın en ölümsüz yapımlarından olan Hababam Sınıfı filmi 1974 yılında çekildi. Hababam Sınıfı filmi 1 Nisan 1975 yılında da sinemaseverler ile beyazperdede buluştu.

Hababam Sınıfı Oyuncuları Kim?

  • Kemal Sunal (İnek Şaban)
  • Adile Naşit (Hafize Ana)
  • Halit Akçatepe (Güdük Necmi)
  • Tarık Akan (Damat Ferit)
  • Münir Özkul (Kel Mahmut, Tarih hocası ve müdür muavini)

Hababam Sınıfı filminin oyuncu kadrosu ve karakterleri ayrıca şu isimlerden oluşuyor; Muharrem Gürses (Okul müdürü Muharrem Gür), Feridun Şavlı (Domdom Ali), Sıtkı Akçatepe (Paşa Nuri, Fizik hocası), Cem Gürdap (Tulum Hayri), Akil Öztuna (Akil Hoca, Felsefe hocası), Kemal Ergüvenç (Kemal Hoca), Ayşen Gruda (Yarışma Sunucusu), Ergin Orbey (Hüseyin Şevki Topuz), Ahmet Arıman (Hayta İsmail), Ertuğrul Bilda (Külyutmaz Necmi, Biyoloji hocası), Talat Dumanlı (Kürt Sıtkı, Matematik hocası), Hayri Karabey (Rıza Hoca, Coğrafya hocası).