Sev Kardeşim filminden Canım Kardeşim kardeşim filmine, efsane Hababam Sınıfı serisinden Köyden İndim Şehire ve Mavi Boncuk filmlerine, Salak Milyoner ve Süt Kardeşler filmlerinden Bizimkiler, Kaygısızlar, Avrupa Yakası ve Yalan Dünya dizilerine, Türk sinemasına adını altın harflerle kazıyan Halit Akçatepe'nin hayatına dair detaylar merak ediliyor. Halit Akçatepe ne zaman öldü kaç yaşındaydı, Halit Akçatepe babası eşi annesi kim, Halit Akçatepe aslen nereli sorularının yanıtları araştırılıyor.

Türk sinemasının unutulmaz filmlerinde rol alan Halit Akçatepe'nin ne zaman ve kaç yaşında öldüğünü, nereli olduğunu ve hayatını merak eden kullanıcılar bu soruların yanıtını araştırıyor. Peki Halit Akçatepe kimdir? Ayrıntılar haberimizde probet yer buluyor.

Halit Akçatepe ne zaman öldü?

1 Ocak 1938 yılında İstanbul Üsküdar'da doğan Halit Akçatepe, hayatı boyunca birçok Türk filminde ve tiyatrosunda rol aldı. Annesi ve babası da oyuncu olan Halit Akçatepe, kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle rahatsızlandı ve 31 Mart 2017'de öldü. 79 yaşında hayatını kaybeden Halit Akçatepe, Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi. Ünlü oyuncu Halit Akçatepe'nin oynadığı filmler, televizyon ekranlarında izleyiciler ile buluşmaya probet giriş devam ediyor.

Halit Akçatepe eşi kim?

Halit Akçatepe iki kez evlilik yaptı. İlk evliliğini Tülin Akçatepe ile yapan Halit Akçatepe, 1999 yılında ise Rezzan Akçatepe ile dünyaevine girdi. Halit Akçatepe'nin iki evliliiğinden 3 kızı bulunuyor.

Halit Akçatepe annesi kim?

Halit Akçatepe'nin annesi Leman Akçatepe'dir. Leman Akçatepe, 1992 yılında 74 yaşındayken hayatını kaybetti.

Halit Akçatepe babası kim?

Halit Akçatepe'nin babası Sıtkı Akçatepe'dir. Sıtkı Akçatepe, Hababam Sınıfı filmlerinde "Paşa Nuri" rolüyle tanındı. Sıtkı Akçatepe, 1985 yılında, 83 yaşındayken yaşamını yitirdi.

Halit Akçatepe aslen nereli?

Halit Akçatepe aslen Orduludur. Halit Akçatepe Üsküdar'da doğdu. Akçatepe'nin aslen Ordu Ünyeli olduğu ifade ediliyor.

Halit Akçatepe boyu kaç?

Halit Akçatepe'nin boyu 1,64 cm'dir. Akçatepe'nin kilosu ise 72'ydi.