Sevilen dizi Hercai’de Azize kim? Ayda Aksel kimdir? Nereli, dizileri, filmleri, yaşı ve boyu en merak edilen başlıklar arasında yer alıyor. Tecrübeli oyuncu Ayda Aksel’in hayatına dair ayrıntılılar haberimizde yer alıyor. Hercai dizisinde, Akın Akınözü, Ebru Şahin, Serhat Tutumluer ve Gülçin Santırcıoğlu ile başrolde yer alan Ayda Aksel, Azize Aslanbey karakteri ile dikkatleri üzerine çekiyor.

HERCAİ AZİZE KİM GERÇEK ADI NE

Hercai dizisinde Azize Aslanbey karakterine hayat veren oyuncunun gerçek adı Ayda Aksel’dir. Aslanbey ailesinin en büyüğü olan Azize Aslanbey, adeta feleğin çemberinden geçmiş bir karakter olarak dizide yer alıyor. Eşi, çocukları ve gelinleri ölen ya da öldürülen Azize, intikam için yaşayan ve bu yolda her şeyi yapan bir kadın olarak karşımıza çıkıyor. İntikam yemini olan Azize Aslanbey, bu yolda tüm planlarını adım adım hayata geçiriyor.

yeni başlayan diziler 2021 show tv, kanal d, fox tv, star tv

AYDA AKSEL’İN YAŞI VE BOYU KAÇ

Ayda Aksel 57 yaşındadır ve 1.74 cm boyundadır. Mesleki kariyerine tiyatro sanatçısı olarak başlayan Ayda Aksel, oyunculuk kariyerine onlarca dizi, film ve tiyatro sığdırdı.

AYDA AKSEL KİMDİR

1962 İstanbul doğumlu Ayda Aksel, konservatuar, bale ve müzik eğitimi aldı. Tiyatro bölümü mezunu olan Aksel, seslendirme sanatçısı olarak çalıştı. Devlet tiyatrolarında 15 sene çalışan Ayda Aksel, çeşitli tiyatrolarda da çalıştı ve eğitimler verdi. 1984’de ilk evliliğini yapan Ayda Aksel, 1993 yılında boşandı ve 2 yıl sonra yeniden evlendi. Ayda Aksel’in eşi 2010 yılında yaşamını yitirdi. Önemli festivallerde bir çok ödül kazanan ünlü oyuncu Ayda Aksel, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda 1980 yılından 2007 yılına kadar çeşitli oyunlarda oynadı.

gelmiş geçmiş en iyi diziler listesi yabancı türk yerli

AYDA AKSEL OYNADIĞI DİZİLERİ FİLMLERİ

1983 yılında Üç İstanbul adlı dizide oynayan, daha sonra Yaprak Dökümü, Yıldızlar Gece Büyür, Kurtuluş, Kıvılcım, Adı Aşk Olsun gibi televizyon yapımlarında yer alan Ayda Aksel, Esir Kalpler, Hatırla Sevgili, Gönülçelen ve Yalancı Bahar’ın ardından, Zengin Kız Fakir Oğlan dizisinde Safiye karakterini canlandırdı. Poyraz Karayel dizisinde Nevra karakterine hayat veren, daha sonra Kördüğüm ve Tutsak dizilerinde rol alan Ayda Aksel, Hercai dizisinde Azize karakterini canlandırmaya devam ediyor. Tecrübeli oyuncu ayrıca;

  • Bir Erkeğin Anatomisi
  • Cumhuriyet
  • Kaçıklık Diploması
  • Halk Düşmanı
  • Sınav, Bir Avuç Deniz
  • Kars Öyküler
  • Aşk Tesadüfleri Sever sinema filmlerinde rol aldı.

Behzat Ç.’nin sinema filminde de oynayan Ayda Aksel, Aşk Kırmızı, Mandıra Filozofu, Hayat Öpücüğü ve Ailecek Şaşkınız filmlerinde de oynadı.

ölmeden önce izlenmesi gereken filmler listesi