Televizyon ekranlarında yayınlanan Hz. Yusuf dizisinin çekim detayları merak ediliyor. Hz. Yusuf dizisi nerede çekildi, kaç bölüm, hangi ülkede çekildi, kaç yılında çekilmiştir? Sorularının cevapları en çok izlenen diziler araştırılıyor. Dizide, Hz. Yakup’un oğlu olan Yusuf, kardeşlerinin kıskançlığından sonra bir kuyuya atılıyor ve oradan geçmekte olan bir kervan tarafından fark ediliyor. Kervandakiler Hz. Yusuf’u yanlarına alıp Mısır’a götürüyor ve krala köle olarak satıyor. Güzelliği ile bilinen Yusuf, padişahın karısı Züleyha ile imtihana tabi tutuluyor. Dizide, Hz. Yusuf’un hayatı ele alınıyor.

Hz. Yusuf dizisi tarihi, dini ve dram türleri ile ekranlara geliyor. Dizinin yazarı, senaristi ve yönetmeni Faracullah Selahşur’dır. Dizinin tema müziği bestecisi Peyman Yezdanyan’dır. Orjinal dili Farsça olan dizinin yapımcısı Resul Ahadi, başrol oyuncusu ise Hz. Yusuf rolü ile ekranlara gelen İranlı oyuncu Mustafa Zamani’dir. Dizinin başrollerinde ayrıca Seyyed Hossein Jafari - Yusuf'un küçüklüğü, Mahmoud Pak Niat – Yakup, Katayoun Riahi – Züleyha ve Jafar Dehghan - Potifar yer alıyor.

özlem tunca esirgenç

Hz. Yusuf dizisi kaç yılında çekilmiştir?

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Hz. Yusuf dizisi 2008 yılında çekilmiştir. Dizi ilk olarak 27 Aralık 2008 tarihinde ilk bölümü ile İran’da IRIB TV1 kanalında ekranlara gelmiştir.

Hz. Yusuf dizisi hangi ülkede çekildi?

Hz. Yusuf dizisi bir Ortadoğu ülkesi olan İran’da çekildi. Dizinin dili Farsçadır. Usta seslendirme sanatçıları tarafından dublaj yapılmıştır.

yasin esirgenç

Hz. Yusuf dizisi nerede çekildi?

Hz. Yusuf dizisi İran’da çekildi. Dizinin tüm çekimleri İran’ın farklı şehirlerinde ve bölgelerinde yapılmıştır.

Hz. Yusuf dizisi kaç bölüm?

Hz. Yusuf dizisi toplam 45 bölümdür. 3 sezon olarak çekilen dizinin ilk sezon adı “Çocukluk Dönemi”, ikinci sezon adı “Zindandan Saraya” ve üçüncü sezon adı ise “Vuslat”tır.

özge törer