Star TV ekranlarında Cumartesi akşamları yayınlanan İbo Show programının yeni konukları arasında yer alan Mümin Sarıkaya’nın hayatına dair detaylar merak ediliyor. Mümin Sarıkaya kimdir nerelidir, evli mi, eşi kim? Sorularının yanıtları araştırılıyor. Ben Yoruldum Hayat şarkısı ile büyük bir çıkış yakalayan ve yeni şarkıları ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başaran sanatçı, 1 yaşındayken babasını kaybetti. Annesinin çocuklarını bin bir dertle büyüttüğünü, 3 kardeş olduklarını ve 8 yaşında bağlama çalmaya başladığını söyleyen sanatçı, Türkiye’nin en iyi bağlama ustası olmak istediğini, o yıllarda sabahlara kadar bağlama çaldığını, sekiz yaşında ise düğün salonlarında bağlama çalmaya başladığını dile getiriyor. 28 yıl boyunca düğünlerde saz çalıp türkü söylediğini ancak yaşadığı şehirde kendisini gösterebileceği başka bir mekan olmadığını kaydeden sanatçı, bu yüzden ekonomik anlamda sorunlar yaşadığını ve beste yapmaya başladığını kaydediyor. Hayata küstüğü, kimseyle görüşmek istemediği zamanlarının olduğunu söyleyen Mümin Sarıkaya, “Ben Yoruldum Hayat” şarkısını yazdıranın 30 yıla yayılmış iç dünyası olduğunu söylüyor. Son yılların en popüler isimlerinden olan ve müzikal çalışmalarını da sürdüren Mümin Sarıkaya’nın hayatı, kim ve aslen nereli olduğu ile eşi kimdir sorularının yanıtları ortaya çıktı.

Mümin Sarıkaya

Mümin Sarıkaya kimdir nerelidir?

Sanatçı Mümin Sarıkaya 9 Haziran 1978 doğumludur ve Yozgatlıdır. Türk Halk müziği ve özgün müzik sanatçısı olan Sarıkaya, 2015 yılında çıkan “Ben Yoruldum Hayat” şarkısı ile geniş kitleler tarafından tanındı. Bu eser ile de 45. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Halk Müziği Erkek Sanatçısı ödülünün sahibi oldu. Yaşamı acılarla dolu olan Sarıkaya, tüm hayatını doğduğu şehir olan Yozgat’ta geçirdi. Müzikal çalışmaları için zaman zaman İstanbul’a giden sanatçı, Yozgat’tan vazgeçemediğini dile getirdi. Sanatçının “Ben Yoruldum Hayat” adlı eseri birçok dizide yer aldı ve sosyal medya platformlarında milyonlarca kez izlendi. Ülkenin farklı şehirlerinde konser etkinliklerine katılan ve albüm hazırlıkları da yapan sanatçı, yıllar içinde birçok albüm çıkardı. Yozgat Müzisyenler ve Sanatçılar Derneği Başkanı olan Mümin Sarıkaya, Öldüğümü Bilmesinler, Dur Diyemem, Ben Yoruldum Hayat, Al Başımdan Bu Dertleri adlı albümleri yayınladı.

hadise

Mümin Sarıkaya evli mi?

Sanatçı Mümin Sarıkaya evlidir. Sarıkaya’nın bir oğlu ve bir kızı var. Eşi ve çocukları ile vakit geçiren, aynı zamanda yalnızlığı da seven bir sanatçı olan Sarıkaya, özellikle kış aylarının tam kendisine göre olduğunu dile getiriyor.

Mümin Sarıkaya eşi kim?

Sanatçı Mümin Sarıkaya’nın eşi Nilay Sarıkaya’dır. Sanatçı, sosyal medya hesabından eşi ile aynı karede olduğu fotoğrafları da sık sık paylaşıyor. Bir mesajında ise  “Teşekkür ederim her şey için. Benim gibi zor bir adamı 20 yıl çektiğin için. Mutlu yılların olsun, uzun uzun ömrün, hayırlı yaşların olsun sevgili eşim Nilay Sarıkaya. Gördüğüm en güzel gelinsin sen" mesajını paylaştı.

Mümin Sarıkaya

serdar ortaç