Televizyon ekranlarında yayınlanacak Kayıp Balık Dori animasyon filminin oynadığı kanal, karakterleri ve isimleri, seslendirenler kim sorusu ve Ahtapotun adı, Kayıp Balık Dori cinsi ne balığı, hikayesi hakkında bilgi ve Kayıp Balık Dori’nin seslendirme kadrosu merak ediliyor. Kayıp Balık Dori hangi kanalda oynuyor? Kayıp Balık Dori izle ATV, konusu ne, nerede çekildi? Kayıp Balık Dori karakterleri isimleri nedir, seslendirenler kim? Sorularının yanıtı bulundu. Neşeli ve konuşan bir balık olan ancak hafızası 10 saniyede bir giden Dori’nin maceraları ekranlara geliyor.

Andrew Stanton’ın ve Angus MacLane’in yönettiği, senaryosu ve hikayesi Andrew Stanton tarafından yazılan, Dori’yi ünlü isim Ellen DeGeneres’in seslendirdiği Kayıp Balık Dori animasyon filmi Pixar stüdyoları tarafından hazırlandı. Walt Disney Pictures firmasının dağıtımını üstlendiği animasyon, mecera yapımı olan Kayıp Balık Dori 2016 yılında vizyona girdi. 97 dakika süren Kayıp Balık Dori 200 milyon dolar bütçe ile hazırlandı ve 1 milyar dolar hasılat elde etti. Kayıp Balık Nemo animasyon filminin devamı olan Kayıp Balık Dori’de yer alan Ahtapot’un adı ise Hank’tir.

ölmeden önce izlenmesi gereken filmler listesi

KAYIP BALIK DORİ HANGİ KANALDA OYNUYOR?

Ünlü animasyon filmi Kayıp Balık Dori televizyonlarda ATV kanalında oynuyor. Kayıp Balık Dori animasyon filminin başlama saati ise 20.00 olarak duyuruldu.

KAYIP BALIK DORİ KONUSU NE?

Kayıp Balık Dori animasyon yapımında unutkan bir balık olan Dori’nin atıldığı maceralar ekrana geliyor. Ailesine kavuşmak isteyen Dori, birçok farklı türdeki balığın olduğu okyanusta ailesinin izini sürüyor.

KAYIP BALIK DORİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Kayıp Balık Nemo animasyon filminin devamı niteliğinde olan Kayıp Balık Dori animasyon filmi Nemo’da olduğu gibi Pixar Stüdyolarında çekildi. Filmin dağıtımını ise Walt Disney firması yaptı.

gelmiş geçmiş en iyi diziler listesi yabancı türk yerli

KAYIP BALIK DORİ KARAKTERLERİ VE SESLENDİRENLER KİM?

  • Dori (Aysun Topar Senturk)
  • Marlin (Özdemir Çiftçioğlu)
  • Hank (Erkan Taşdöğen)
  • Bailey (Ali Çorapçı - Kerem Atabeyoğlu)
  • Nemo (Kutay Aydın)
  • Rudder (Ali Ekber Diribaş)
  • Mr. Ray (Boğaçhan Sözmen)
  • Çocuk Dory (Mira Divrik)
  • Husband Fish (Sinan Divrik)
  • Sigourney Weaver (Özden Ayyıldız)

KAYIP BALIK DORİ CİNSİ NE BALIĞI?

Kayıp Balık Dori animasyon filmindeki Dori cinsi balık Blue Tang Fish olarak bilinen Mavi Cerrahbalığıdır. Hint-Pasifik okyanusunda yaşayan Blue Tang Fish balıkları, akvaryumların da popüler balıkları arasında yer alıyor.

7. koğuştaki mucize filmi nerede çekildi kaç yılında