TRT Belgesel kanalında izleyici ile buluşan Kaz Otaran Belgeselinin çekim ve yayın detayları merak ediliyor. Kaz Otaran belgeseli nerede çekildi, Kaz Otaran neresi, Kaz Otaran ne zaman çekildi, TRT Belgesel Kaz Otaran ne demek anlamı ne? Sorularının yanıtları araştırılıyor. Kaz yetiştiriciliği yapan Muteber ve torunlarının hayatlarına yakın çekim yapılan belgeselde, kaz yetiştiriciliğinin incelikleri, bu işi yapanların karşılaştığı zorluklar ve kaz yetiştiriciliği püf noktaları ekranlara taşınıyor.

Kaz Otaran belgeselinin yönetmen koltuğunda Nurhan Özsoy Taşdemir oturuyor. Görüntü yönetmenliğini Hayrettin Demir’in, kurgusunu Zeynep Özbilgin’in ve havadan görüntüyü Orhan Aybertürk’ün yaptığı belgeselde mükemmel doğa manzaraları ekranlara geliyor. Hikayesi ve diyalogları ile izleyicileri ekran başına kilitleyen belgeselin çekimlerinin 1 yıl sürdüğü biliniyor. Her aşamasına emek verilen belgesel TRT Belgesel kanalında yayınlanıyor. Kaz Otaran belgeseli ile ilgili detaylar içeriğimizde betmoon yer buluyor.

Kaz Otaran Belgeseli nerede çekildi?

Kaz Otaran Belgeseli Ardahan ilinin Çıldır ilçesine bağlı Gölbelen Köyü’nde çekildi. -40 dereceye kadar düşen sıcaklıklardaki yaşamın anlatıldığı belgeselde, en soğuk şehirlerinden ve yerleşim yerlerinden biri olan Çıldır’daki kaz yetiştiriciliği macerası konu ediliyor.

Kaz Otaran Belgeseli ne zaman çekildi?

Kaz Otaran Belgeseli 2017 yılında çekildi. Çekimleri 1 yıl süren belgesel TRT Belgesel kanalında ve TRT’nin diğer kanalları ile sosyal medya mecralarında belgesel severler ile betmoon giriş buluşuyor.

TRT Belgesel Kaz Otaran ne demek anlamı ne?

TRT Belgesel kanalında yayınlanan Kaz Otaran hayvan otlatan demek. Kaz Otaran’ın halk ağzından anlamı, sürü sahiplerinin ya da çobanların hayvanları otlatması manasına geliyor. Halk ağzında otlatmak olarak biliniyor, yöresel söylenişte ise otarmak sözcüğü ile telaffuz ediliyor.