Televizyon ekranlarında yayınlanan ve izleyiciyi kahkahaya boğan Kılıbık filmi Kemal Sunal filmleri sevenlerin ilgisine sunulacak. Kılıbık filmi nerede çekildi, Kılıbık filmi ne zaman çekildi, Kılıbık filminin çekildiği ev nerede, Kılıbık filmi oyuncuları kim sorularının yanıtları araştırılıyor.

Kılıbık filminde, karısının sözünden çıkmayan saf bir adam olan Kamil’in hikayesi ekranlara taşınıyor. Kamil’in hayatı evi ve eşinden ibarettir. Evinden işine, işinden de evine gidip gelen Kamil, karısının sözünden çıkmayan biridir. Kamil ve ailesi geçim derdine düşerler. Evden çıkarılma tehlikesi ile karşı karşıya kalırlar. Zor bir durumda kalan Kamil, herkes tarafından eleştirilir. Daha sonra ise bir yanlış anlaşılma ile işler tersine döner.

Kılıbık filminin oyuncu kadrosunda Kemal Sunal, Nevra Serezli, Sümer Tilmaç, Ali Şen, Günay Girik, Billur Emre ve Reha Yurdakul rol alıyor. Yönetmen koltuğunda Uğur İnan oturuyor. Yapımcısı Memduh Ün olan filmin senaryosunu Osman F. Seden yazmış. Kılıbık filminin müziklerini ise Cahit Berkay hazırlamış. Uğur Film tarafından çekilen celtabet komedi filmi 85 dakika sürüyor.

Kılıbık filmi ne zaman çekildi?

Kemal Sunal’ın başrolde olduğu Kılıbık filmi 1983 yılında çekildi. Film aynı yıl vizyona girdi ve sinemalarda gösterilmeye başladı. 90’lı yıllardan sonra ise televizyon ekranlarında sık sık yayınlanıyor ve Kemal Sunal filmlerini sevenler ile TV ekranlarında buluşuyor.

Kılıbık filmi nerede çekildi?

Kılıbık filmi İstanbul Sarıyer’de çekildi. Filmin çekimlerinin büyük bölümü Sarıyer ilçesine bağlı bir mahalle olan Reşitpaşa Mahallesi’nde yapıldı. Ayrıca filmin bazı sahneleri için İstanbul’un farklı ilçe ve semtlerinde çekim setleri kuruldu.

Kılıbık filminin çekildiği ev nerede?

Kılıbık filminin çekildiği ev Sarıyer’e bağlı Reşitpaşa Mahallesi Şirin Sokak’tadır. Filmin çekildiği ev Reşitpaşa Mahallesine bağlı Şirin Sokak’ta yer alıyor. Filmin birçok sahnesi celtabet giriş bu sokakta ve sokakta bulunan bir evde yapılmıştır.

Kılıbık filmi oyuncuları kim?

  • Kemal Sunal - Kamil
  • Nevra Serezli - Mihrimah
  • Ali Şen - Müslüm
  • Sümer Tilmaç - Arabacı Niyazi
  • Günay Girik - Erol
  • Billur Emre - Şenay
  • Reha Yurdakul - Komiser
  • Gönül Genç - Müslüm'ün Kızı
  • Yadigar Ejder - Niyazi'nin Adamı
  • Giray Alpan - Niyazi'nin Adamı

Kılıbık filminin oyuncu kadrosunda ayrıca şu isimler yer almıştır; Yusuf Çetin - Niyazi'nin Adamı, Günay Güner - Niyazi'nin Adamı, Gökhan Mete - Bakkal Halil. Muzaffer Civan - Kasap Mehmet, Hüseyin Kutman – Patron, Adem Taşay – Antrenör, Cevdet Arıkan – Savcı, Nevzat Açıkgöz - Marketçi Tahsin. Kudret Karadağ - Koğuş Ağası, İbrahim Kurt - Onyedi Bela Kadir, İhsan Gedik - Leylek Kadri, Sırrı Elitaş - Kara Bela ve Zafer Ergin.