Sen Anlat Karadeniz Fikret Kimdir? Erdal Cindoruk kimdir? Dizileri, kardeşi kim? gibi sorular, Sen Anlat Karadeniz dizisinin takipçileri tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Oyuncu Erdal Cindoruk’un hayatı, oyunculuk kariyeri, eşinin kim olduğu, filmleri ve biyografisi haberimizde cevap buluyor.

SEN ANLAT KARADENİZ FİKRET KİMDİR?

Oyuncu Erdal Cindoruk’un, Sen Anlat Karadeniz dizisinde canlandırdığı Fikret karakteri, Vedat’ın öz babası. Vedat’ın annesi Fikret’ten hamile kalıyor ancak başka biriyle evleniyor ve Vedat başka birini baba biliyor. Vedat aynı zamanda Tahir’in kuzenidir. Dizide Deli Tahir’i ve Saniye’yi öldüren Fikret olarak biliniyor. Fikret dizide mafya babası ve acımasız bir görüntüsü var.

defne samyeli

OYUNCU ERDAL CİNDORUK KİMDİR? KARDEŞİ KİM?

1965 Adana doğumlu Erdal Cindoruk, 14 yaşındayken Adana Şehir Tiyatrosu’nda bilet satmaya ve teşrifatçılık yapmaya başladı. Erdal Cindoruk’un kardeşi Caner Cindoruk değildir, genç oyuncu Erdal Cindoruk’un yeğenidir. Adana Belediye Konservatuar’ında tiyatro eğitimleri alan ve buradan mezun olan Erdal Cindoruk, kısa süre sonra Adana Şehir Tiyatrosu’nda yer almaya başladı.

25 YIL ADANA’DA SAHNE ALDI

İlk kez Yılanı Öldürseler sinema filmi ile kamera karşısına geçen Erdal Cindoruk, 25 yıl boyunca Adana Şehir Tiyatroları’nda oyuncu olarak yer aldı. 1996 yılında Adana Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni olan Erdal Cindoruk, burada çeşitli tiyatro oyunlarında oynadı ve 18 oyun sahneledi. Tiyatro salonunun yıkılması üzerine İstanbul’a giden Erdal Cindoruk, Kasırga İnsanları sinema filmi ve Avrupa Yakası dizisi ile televizyon ve sinema dünyasında yeniden görünmeye başladı.

ERDAL CİNDORUK’UN EŞİ KİM?

Erdal Cindoruk’un eşi, kendisi gibi oyuncu olan Duygu Akşen Cindoruk’dur. Erdal Cindoruk’un, Kumru adında bir kızı ve Alican adında oğlu var. Başarılı televizyon dizilerinde ve çok ses getiren sinema filmlerinde oynayan Erdal Cindoruk, son olarak Sen Anlat Karadeniz dizisinde Fikret karakterine hayat verdi. Oyuncu ayrıca Çizmeli Kedi, Fehim Paşa Konağı, Hop Dedik ve Deli Dumrul gibi popüler tiyatro oyunlarında yer aldı.

Hadise

ERDAL CİNDORUK DİZİLERİ

Televizyon dizilerinde ilk kez 2004 yılında Avrupa Yakası dizisinde yer alan Erdal Cindoruk, 2001 yılında Tatlı Hayat, 2002 yılında Emanet ve Sırlar Dünyası, 2003 yılında ise Yuvadan Bir Kuş Uçtu ve Kurtlar Vadisi dizisinde rol aldı. Erdal Cindoruk, devam eden yıllarda Aliye, Emret Bakanım, Bütün Çocuklarım, Büyük Yalan, Cennet Mahallesi, Gizli Dünyalar, Haziran Gecesi, Kasırga İnsanları ve Sayın Bakanım dizilerinde oynadı. 2005 yılında Affet Beni dizisinde Çete Lideri karakterini oynayan Erdal Cindoruk, aynı yıl içinde Acı Hayat, Kandil, Gümüş, Şifre ve Yanık Koza dizilerinde rol aldı. Devam eden yıllarda Acemi Cadı, Eksi 18, Yolcu, Pars Narkoterör, Genco, Doludizgin Yıllar, Şefkat Tepe, Sakarya Fırat, Kızıl Elma ve O Hayat Benim dizilerinde oynayan Erdal Cindoruk, daha sonra Poyraz Karayel dizisinde Kasım Bey karakterini canlandırdı. 2017’de Yalaza dizisinde oynayan usta oyuncu, 2018’de Sen Anlat Karadeniz dizisinde Ulaş Tuna Astepe, İrem Helvacıoğlu, Öykü Gürman, Sinan Tuzcu, Ali Ersan Duru ve Gülper Özdemir ile birlikte rol aldı.

ERDAL CİNDORUK FİLMLERİ

1981 yılında Yılanı Öldürsüler filminde rol alan Erdal Cindoruk, 1992 yılında Zıkkımın Kökü filminde, 10 yıl aranın ardından ise 2002 yılında Kasırga İnsanları filminde oynadı. 2006 yılında, Pars: Kiraz Operasyonu sinema filminde Başkomiser karakterini canlandıran, devam eden yıllarda Abimm, Evvel Zaman Hikayesi, Can, Hop Dedik: Deli Dumrul, Napcaz Şimdi ve Kadın İşi: Banka Soygunu filmlerinde oynayan Erdal Cindoruk, 2013 yılında Sürgün İnek filminde, 2014 yılında Figüran, 2015 yılında Kafes ve aynı yıl Leblebi Tozu sinema filminde rol aldı.