TRT 1 ekranlarında Ramazan ayına özel Kuşlarla Yolculuk dizisi başladı. Feridüddin Attar’ın Mantık’ut Tayr adlı eserinden uyarlanan dizi 29 bölüm olacak. Ramazan ayı boyunca her gün saat 18.50’de izleyicinin karşısına çıkacak Kuşlarla Yolculuk dizisi oyuncu kadrosu, hikayesi, çekim yerleri ve kimi anlattığını merak eden izleyiciler, Kuşlarla Yolculuk oyuncuları kim? Kuşlarla Yolculuk konusu ne? Kuşlarla Yolculuk nerede çekildi? Kuşlarla Yolculuk kimi anlatıyor? Sorularına yanıt arıyor. Kuşlarla Yolculuk dizisinin her bölümünde Mantık’ut Tayr adlı eserdeki 9 kuşu simgeleyen dervişlerin ve Hüdhüd’ü simgeleyen Şeyhin hayata bakış açıları, yaşam felsefeleri, evren, doğa ve insan ilişkilerini değerlendirdiği öyküler işlenecek.

yeni başlayan Türk dizileri show tv, kanal d, fox tv

KUŞLARLA YOLCULUK OYUNCULARI KİM?

Kuşlarla Yolculuk dizisi oyuncuları belli oldu. Şeyh rolünde Erdinç Gülener, Seyyah rolünde Tuncer Salman, Derviş Süleyman rolünde Derda Yasir Yanal var. Kuşlarla Yolculuk’un oyuncu kadrosu ayrıca şöyle; Derviş Fazıl: Sabahattin Yakut, Derviş Sami: Hamdi Alp, Derviş Kerem: Halit Can Ünal, Derviş Bahri: Mehmet Emin Kadıhan, Derviş Atıf: Musa Evren, Derviş Enes: Fatih Altun, Derviş Cihan: Anıl Ateş ve Derviş Yunus: Şakir Güler.

KUŞLARLA YOLCULUK KONUSU / HİKAYESİ NE?

Kuşlarla Yolculuk dizisinin her bölümünde dervişlerin kendileri ile imtihanları, düşünce ve tutumları, Şeyhin tasavvur, telkin ve tavsiyeleri eşliğinde seyircilere aktarılacak. Her bölümde dokuz ayrı kuşun yanı sıra, papağan kuşunu temsil eden ve ölümsüzlük iksirini bulma arzusunu sergileyen Seyyah’ın da maruz kalacağı “imtihan” vesilesi ile Şeyhin rehberliğine duyacağı ihtiyaç işlenecek.

KUŞLARLA YOLCULUK NEREDE ÇEKİLDİ?

Kuşlarla Yolculuk dizisinin çekim yerlerine dair bir bilgi yok. Yapımcılığını ve proje tasarımını Akli Film Emre Konuk’un gerçekleştirdiği, senaryosunu Serdar Özönalan ve Hasan Erimez’in kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Sedat İnci’nin oturduğu Kuşlarla Yolculuk dizisinin nerede çekildiği bilgisi paylaşılmadı.

şehirden uzakta kıvanç kasabalı aslen nereli, oynadığı diziler