Lion filminin çekim ve yayın ayrıntıları merak ediliyor. Televizyon ekranlarında izleyici ile buluşacak filmin detaylarını merak eden izleyiciler, Lion filmi ne zaman çekildi kaç yılında, Lion filmi oyuncuları isimleri, Lion filmi konusu ne, Lion filmi nerede çekildi? Sorularının yanıtlarını araştırıyor. Saroo Brierley ve Larry Buttrose'un A Long Way Home kitabından sinemaya uyarlanan Lion, beş yaşında kaybolduktan sonra evlatlık verilen, yıllar sonra ise gerçek ailesini bulmak için arayışa geçen Saroo Vrierley'nin gerçek hikâyesini ele alıyor.

Lion filminin başrollerinde Dev Patel, Rooney Mara, David Wenham ve Nicole Kidman rol alıyor. Filmin senaryosunu Luke Davies yazdı. Müziklerini Hauschka ve Dustin O'Halloran tarafından hazırlanan filmin yönetmen koltuğunda Gartg Davis oturdu. See-Saw Films, Aquarius Films, Screen Australia, Sunstar Entertainment, Narrative Capital ve The Weinstein Company tarafından çekilen film Avustralya, ABD ve Birleşik Krallık ortak yapımı betonevip oldu.

Lion filmi ne zaman çekildi kaç yılında?

Lion filmi 2016 yılında çekildi. Film 25 Kasım 2016 tarihinde Amerika’da, 19 Ocak 2017 tarihinde Avustralya’da ve 20 Ocak 2017’de Birleşik Krallık’ta vizyona girdi. 12 milyon dolar bütçe ile çekilen ve 118 dakika süren film toplamda 140 milyon dolar hasılat elde etti. Türkiye’de vizyonda kaldığı süre boyunca 49 bin 372 kişi tarafından izlenen film 793 bin 699 TL hasılat elde betonevip giriş etti.

Lion filmi konusu ne?

Gerçek ve sıradışı bir hikayeden uyarlanan Lion; beş yaşındaki Hintli bir çocuğun tren garında abisini beklerken uyuyakalması ve ardından Calcutta'ya kadar seyahat etmesini konu alıyor. Bu inanılmaz öykü; kendi vatanından, ailesinden yüzlerce kilometre uzakta yaşama tutunması ve Avustralya'lı bir çiftin onu evlat edinmesinin ardından yetişkin bir yaşa geldiğinde ailesini arama serüvenini konu alıyor.

Lion filmi nerede çekildi?

Lion filmi Hindistan ve Avustralya’da çekildi. Çekimlerin bir bölümü Hindistan’ın Kalküta şehrinde yapıldı. Diğer çekimler için ise Avustralya’nın Melbourne ve Hobart şehirlerinde çekim setleri kuruldu. Dünyanın en prestijli sinema ödüllerinde adaylıkları olan film BAFTA Ödülleri aldı. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Dev Patel) ve En İyi Uyarlama Senaryo (Luke Davies ve Sandy Reynolds-Wasco) ödüllerinin sahibi oldu.

Lion filmi oyuncuları isimleri

  • Dev Patel, Saroo Brierley
  • Sunny Pawar, Genç Saroo
  • Rooney Mara, Lucy
  • David Wenham, John Brierley
  • Nicole Kidman, Sue Brierley
  • Abhishek Bharate, Guddu Khan
  • Divian Ladwa, Mantosh Brierley
  • Priyanka Bose, Kamla Munshi
  • Deepti Naval, Saroj Sood
  • Tannishtha Chatterjee, Noor