Masterchef 2020 heyecanı devam ediyor. Büyük bir ilgiyle takip edilen ve TV8 ekranlarında yayınlanan yarışma programının şeflerinden biri olan Mehmet Yalçınkaya’nın hayatı, kim ve aslen nereli olduğu ile yaşı ve parmaklarına ne olduğu araştırılmaya devam ediyor. Masterchef Mehmet Yalçınkaya kimdir? Masterchef Mehmet Yalçınkaya nereli? Mehmet Yalçınkaya kaç yaşında? Masterchef Mehmet Yalçınkaya şefin parmakları yok mu? Sorularının cevabı ortaya çıktı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldığı ödüllerle dikkat çeken Mehmet Şef, 2012 yılında Dünya Aşçılar Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanmıştı.

Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun takım kaptanlığını yapan Mehmet Yalçınkaya, 2008 yılında Berlin – Almanya Dünya Aşçılar Olimpiyatları A Kategorisi’nde dünya üçüncülüğü ödülünü almıştı. Geçtiğimiz yıllarda birçok aşçılık ödülünün sahibi olan Mehmet Yalçınkaya şefin yaşamına dair merak edilenler yanıt buldu.

Masterchef Mehmet Yalçınkaya şef aslen nereli kaç yaşında Mehmet şefin parmakları yok mu?

MASTERCHEF MEHMET YALÇINKAYA ŞEF KİMDİR?

Masterchef jürisi Mehmet Yalçınkaya şef 1 Ocak 1974 Bolu doğumludur. Bolu şehrinin merkez köyleri arasında yer alan Yenigüney Köyü’nde dünyaya gelen ve amcasının yanında çıraklık yaparak mesleğe ilk adımını atan Mehmet Yalçınkaya, ilerleyen yıllarda İstanbul’a taşındı ve aşçılık kariyerini geliştirdi. 2004 yılında İstanbul Yemek Akademisi’nde aşçılık eğitimi alan Mehmet Şef, Bodrum ve İstanbul’da birçok otel ve restoranın şefliğini üstlendi.

Katar Kraliyet Ailesine menüler hazırlayan Mehmet Yalçınkaya, Fransa’da yemek ve menü çalışmaları yaptı. Almanya’da Hetz Grup’ta Gastronomi Koordinatörlüğü yapan Mehmet Şef, 2 yıl cruise gemilerinin mutfaklarında şeflik yaptı. İstanbul Kalamış’ta bulunan Ouzo Roof Restaurant'ın mutfağını yöneten Mehmet Şef, Masterchef’te 3 sezondur jüri üyeliği yapmayı sürdürüyor.

MASTERCHEF MEHMET YALÇINKAYA NERELİ?

Masterchef jürisi Mehmet Yalçınkaya Boluludur. Bolu ilinin merkez köylerinden Yenigüney Köyü’nde doğan Mehmet Yalçınkaya yaşamını İstanbul’da sürdürüyor.

masterchef mehmet şef kızı kimdir kaç yaşında ne iş yapıyor

MASTERCHEF MEHMET YALÇINKAYA KAÇ YAŞINDA?

Masterchef jürisi Mehmet Yalçınkaya 46 yaşındadır. Dünyanın en popüler yemek dergilerinde yazıları ve menüleri yayınlanan Mehmet Yalçınkaya, oğlak burcudur. Galatasaray taraftarı olan Mehmet Şefin Sude ve Utkan Yalçınkaya adında 2 çocuğu bulunuyor. 187 cm boyunda olan Mehmet Şefin 90 kilo olduğu biliniyor.

MASTERCHEF MEHMET ŞEFİN PARMAKLARI YOK MU?

Masterchef jürisi Mehmet Yalçınkaya şefin sol elinden 3 parmağı yok. Mehmet şefin işaret, orta ve yüzük parmaklarını bir mutfak kazasında kaybettiği biliniyor.

mehmet yalçınkaya şef restoranı nerede aşçılık okulu