Tv8 ekranlarında yayınlanan Masterchef Türkiye yarışmasının jürisi Mehmet Yalçınkaya Şef’in kaç yaşında olduğu, hangi burç olduğu, restaurantının nerede olduğu ve eline ne olduğu sorularının yanıtını arayan izleyiciler, Masterchef Mehmet Yalçınkaya yaşı kaç? Masterchef Mehmet Yalçınkaya burcu ne? Masterchef Mehmet Yalçınkaya restoranı nerede? Masterchef Mehmet Şef’in eli nasıl kesildi? Sorularının cevabını internette araştırmayı sürdürüyor. 1 Ocak 1974 tarihinde Bolu’ya bağlı Yenigüney Köyü’nde dünyaya gelen Mehmet Yalçınkaya amcasının fırınında çırak olarak başladığı mutfak serüvenine İstanbul’da aldığı mutfak eğitimleri ile devam etti ve kariyerini geliştirdi.

2004 yılında İstanbul Yemek Akademisi’nde eğitim alan ve aşçılığa başlayan Mehmet Şef, birçok Avrupa ülkesinde ve dünyanın farklı noktalarında, farklı mutfak kültürleri içinde yer aldı, bu mutfaklarda Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Türkiye’de Bodrum ve İstanbul’da birçok otel ve restoranın mutfak şefliğini yapan Mehmet Yalçınkaya, dünyanın en önemli yemek dergilerinden olan Culinary’da yazdı ve menülerini paylaştı. Masterchef Türkiye yarışmasında 3 dönemdir jüri üyeliği yapan Mehmet Yalçınkaya’nın yaşamına dair merak edilen detaylar, yaşı, burcu, restoranı ve eli hakkındaki sorular haberimizde yanıt buluyor.

MASTERCHEF MEHMET YALÇINKAYA YAŞI KAÇ?

Masterchef Türkiye jürisi Mehmet Yalçınkaya Şef’in yaşı 46’dır. Mehmet Şef aslen Boluludur. Yaşamını İstanbul’da sürdüren Mehmet Şef, ülkemizin en önemli ve en tanınan şeflerinden biridir.

Masterchef Mehmet Yalçınkaya yaşı kaç burcu ne restoranı nerede Mehmet Şef’in eli nasıl kesildi?

MASTERCHEF MEHMET YALÇINKAYA BURCU NE?

1 Ocak 1974 doğumlu olan Masterchef jürisi Mehmet Yalçınkaya Şef’in burcu Oğlaktır. Sıkı bir Galatasaray taraftarı olan Mehmet Şef’in Sude ve Utkan Yalçınkaya adında 2 çocuğu var. Mehmet Şef’in 90 kilo olduğu ve 187 cm boyunda olduğu biliniyor.

MASTERCHEF MEHMET YALÇINKAYA RESTORANI NEREDE?

Masterchef Mehmet Yalçınkaya Şef’in restoranı İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Kadıköy ilçesine bağlı Kalamış semtindedir. Mehmet Şef, 5 yıldızlı Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel'in ve otelde yer alan Ouzo Roof Restaurant'ın mutfağını yönetiyor. Mehmet Şef'in ayrıca Myk – Gastro Arena adında bir gastronomi ve aşçılık okulu da bulunuyor. Mehmet Şef'in aşçılık okulu Yeşilköy'de bulunuyor. Mehmet Yalçınkaya Şef ayrıca önemli film festivallerinin menülerini hazırlıyor ve Turizm Bakanlığı bünyesinde verilen mutfak workshoplarına katılarak tecrübelerini paylaşıyor.

danilo zanna eşi kim, kaç yaşında, nereli

MASTERCHEF MEHMET ŞEF’İN ELİ NASIL KESİLDİ?

Masterchef Türkiye 2020 jürisi Mehmet Yalçınkaya Şef’in eli mutfakta kesildi. Mehmet Şef mutfak kazasında 3 parmağını kaybetti. Televizyon ekranlarında sol elini göstermekten kaçınan Mehmet Şef’in 3 parmağının olmadığı biliniyor.

MEHMET YALÇINKAYA ŞEF’İN KAZANDIĞI ÖDÜLLER HAKKINDA BİLGİLER

  • 2012 yılında düzenlenen Dünya Aşçılar Olimpiyatları’nda Gümüş Madalya kazandı
  • Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun Turculina Team Captan’ıdır
  • Ayrıca Euroturkchefs Culınary Team Takım Kaptanlığı yapmaktadır
  • 2008 yılında Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen Dünya Aşçılar Olimpiyatları’nın A Kategori yarışlarında Dünya Üçüncülüğü kazandı
  • Yine Almanya’da düzenlenen yarışmada Euroturkchefs Team Merit Diploma Takım olarak 21 olimpiyat ödülü kazandı
  • Amasya şehrinde yapılan Oteller arası Amasya Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması’nda Merit diploma kazandı
  • İstanbul Mutfak Enstitüsü Chef Düello Ödülü aldı
  • Ankara’da Chef 8 Organizasyonu’nda Mansiyon Ödülü aldı
  • İstanbul Wow Hotels’de düzenlenen Lezzet Fırtınası Gurme Ritüeli’nde ödüller kazandı.

masterchef nerede çekiliyor 2021