Masterchef 2022 heyecanı başladı. Yarışmanın sunucu ve jüri üyelerinden olan Somer Sivrioğlu’nun yaşamına dair detaylar merak ediliyor. Masterchef Somer Şef restaurant nerede, Masterchef Somer Şef aslen nereli, Masterchef Somer Şef kaç kilo ve Masterchef Somer Şef boyu kaç sorularının yanıtları araştırılıyor. 25 Mayıs 1971 tarihinde Eskişehir’de dünyaya gözlerini açan, akademik kariyeri için Avustralya’ya giderek master yapan ve şeflik kariyerine ilk adımını atan Somer Sivrioğlu, restoranlarda yöneticilik yapmıştır.

Masterchef jürisi Somer Sivrioğlu, Avustralya’da deneyim kazandıktan sonra, Türk lezzetlerinin sunulduğu kendi restoranını Sydney’de açmıştır. Avustralya’da yayınlanan Masterchef yarışmasında da misafir jüri üyeliği yapan Somer Sivrioğlu’nun Anadolu: Türk Mutfağında Bir Macera adlı bir kitabı bulunuyor. Masterchef Türkiye’de ilk olarak 2018 yılında jüri üyeliğine neyine başlayan Sivrioğlu, yeni sezonda da jüri olmayı sürdürüyor.

Masterchef Somer Şef aslen nereli?

Masterchef jürisi Somer Sivrioğlu Şef aslen Eskişehirlidir. Eskişehir’de doğup büyüyen ve küçük yaşlarda aşçılığa merak salan Sivrioğlu, ailesinin sahip olduğu restoranda çalışmaya başlamış ve daha sonra Ankara Bilkent Üniversitesi’nde Turizm ve Otelcilik Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını Avustralya’da yapan ve birçok otel ile restoranda çalışan Somer Sivrioğlu, Avustralya’ya yerleşmeye karar vermiş ve açtığı 2 restoran ile Türk yemeklerini dünyaya tanıtmıştır.

Masterchef Somer Şef restaurant nerede?

Masterchef jürisi Somer Sivrioğlu şefin restaurant Avustralya’nın Sydney şehrindedir. Somer Sivrioğlu Şefin Avustralya’da Efendy ve Anason adında 2 farklı restoranı var. Türk lezzetlerini misafirlerine sunan Sivrioğlu, Avustralya’nın en bilinen aşçıları arasındadır.

Masterchef Somer Şef kaç kilo?

Masterchef jürisi Somer Sivrioğlu Şef 125 kilodur. Boğa burcu olduğu bilinen Somer Sivrioğlu’nun Aslı Sivrioğlu ile evliliğinden 2 çocuğu bulunmaktadır.

Masterchef Somer Şef boyu kaç?

Masterchef sunucusu ve jürisi olan Somer Sivrioğlu Şefin boyu 1,95 cm’dir. Aşçılık kariyerinin zirvesinde olan Somer Şef, 2010 İç Batı'nın En iyi Türk Restoranı Ödülü, 2010 ve 2011 RCNSW Mükemmellik Ödülü ve İç Batı'nın En İyi Restoranı 2012 En İyi Lezzet Ödülü’nü almıştır. Somer Şef ayrıca, 2013 Yerel İşletme Ödülü ve 2018 GQ Türkiye Ödül Töreni - Yılın Şefi Ödülü’ne layık görülmüştür.