Masterchef Türkiye 2020 jürileri arasında bulunan Mehmet Yalçınkaya Şef’in yaşamına dair detayları merak eden izleyiciler, Mehmet Yalçınkaya kimdir? Mehmet Yalçınkaya’nın parmakları ve eli ne oldu? Masterchef Mehmet Yalçınkaya’nın eşi kim? Masterchef Mehmet Yalçınkaya’nın kızı kim? Sorularının cevabını arıyor. Dünyanın birçok ülkesinde yemek yarışmalarına katılarak ülkemizi temsil eden, kupa ve madalyalar kazanan Mehmet Yalçınkaya, son olarak Almanya’da düzenlenen uluslararası bir turnuvada dünya ikincisi olmuştu. Geçtiğimiz yıllarda dünyanın en prestijli yemek dergilerinden birinde yazı yazan ve menüleri de paylaşılan Mehmet Yalçınkaya Şef, film festivallerinin de mutfaklarını yönetti. Mesleğe ilk başladığı yıllarda cruise gemilerinde şeflik yapan, Bodrum, Kuşadası ve İstanbul’da aşçılık kariyerini sürdüren Mehmet Yalçınkaya Şef, Kalamış’ta bulunan Ouzo Roof Restaurant’ın mutfağını yönetmeye devam ediyor. Masterchef Türkiye’nin üçüncü sezon jüriliğini yapan Mehmet Yalçınkaya Şefin hayatı, kim ve aslen nereli olduğu ile memleketi ve ailesi hakkında merak edilenler ve eline ne olduğu soruları yanıt buldu.

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

Masterchef 2020 jürisi Mehmet Yalçınkaya Şef 1974 yılında Bolu’nun Yenigüney Köyü’nde dünyaya geldi. Küçük yaşlarda amcasının yanında çıraklık yapan ve aşçılık mesleğine ilk adımını atan Mehmet Yalçınkaya, 2004 yılında İstanbul Yemek Akademisi’nde eğitim aldı ve aşçılık kariyerine hızlı bir giriş yaptı. 46 yaşında olan Mehmet Yalçınkaya Şef uluslararası yarışmalara katılarak Türkiye’yi yemek turnuvalarında temsil etti. Önemli dereceler ve ödüller kazanan Mehmet Şef, dünyaca tanınmış bir şef olarak mesleğe devam ediyor.

MEHMET YALÇINKAYA ŞEF

MEHMET YALÇINKAYA ASLEN NERELİ?

Mehmet Yalçınkaya aslen Boluludur. Bolu’nun Yenigüney Köyü’nde doğan Mehmet Şef, İstanbul’da yaşamını sürdürüyor.

danilo zanna eşi kim, kaç yaşında, nereli

MASTERCHEF MEHMET YALÇINKAYA’NIN KIZI KİM?

Masterchef jürisi Mehmet Yalçınkaya’nın kızı Sude Yalçınkaya’dır. Kızı ile birlikte yemek yapan Mehmet Yalçınkaya şef, bu videoları sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Mehmet Şefin ayrıca Utkan Yalçınkaya adında bir oğlu da var. Mehmet Yalçınkaya şefin eşi hakkında ise bilgi bulunmuyor.

MEHMET YALÇINKAYA VE KIZI SUDE YALÇINKAYA

MASTERCHEF MEHMET YALÇINKAYA’NIN PARMAKLARI VE ELİ NE OLDU?

Masterchef jürisi Mehmet Yalçınkaya’nın parmaklarının koptuğu biliniyor. Sol elinin üç parmağını bir mutfak kazasında kaybettiği bilinen Mehmet Şefin elini bu yüzden kameralara göstermediği yorumları yapılıyor.

masterchef nerede çekiliyor 2021