Bu sezon başlayan Çocuk dizisinde Akça Yılmaz karakterine hayat veren Merve Çağıran kimdir? hangi dizilerde oynadı, boyu ve yaşı kaç? Gibi sorular sıkça aranıyor. Dizi severlerin yakından takip ettiği Çocuk dizisinin başrol oyuncuları arasında yer alan oyuncu Merve Çağıran’ın hayatı ve oyunculuk kariyerine ilişkin detaylar haberimizde yer alıyor.

ÇOCUK DİZİSİ AKÇA KİMDİR?

Merve Çağıran’ın canlandırdığı Akça karakteri, hayat kadını bir annenin kızı. Annesi gibi olmamaya çalışan, sonrasında sevdiği adam olan Hasan’dan (İsmail Hacıoğlu) hamile kalan Akça Yılmaz, Hasan’dan uzaklaşır ve bebeğini zengin bir aileye evlatlık verir. Bir süre sonra oğlunun güvende olmadığını anlayan Akça, konağa bakıcı olarak girer ve oğluna yakın olur. Konağın yeni konukları arasına Hasan’da katılacak ve olaylar gelişecektir.

Merve Çağıran

MERVE ÇAĞIRAN KİMDİR? YAŞI VE BOYU

1992 yılında Balıkesir’de doğan Merve Çağıran, İzmir’de büyüdü ve eğitim hayatı İzmir’de geçti. 35.5 Sanat Evi’nde oyunculuk eğitimleri alan ve kamera karşısına Tek Türkiye dizisi ile çıkan Merve Çağıran, Şefkattepe, Elde Var Hayat ve Kaçak Gelinler dizisinde oynadı. Tatlı Küçük Yalancılar ve Aşk Laftan Anlamaz dizileri ile tanınan Çağıran, daha sonra Fi ve Kalp Atışı dizisinde oynadı. 2018’de Altın Kelebek’de ödül kazanan, Kıvanç Tatlıtuğ ve Elçin Sangu ile Çarpışma dizisinde oynayan Merve Çağıran’ın boyu 1.74 metre ve burcu Akrep.

MERVE ÇAĞIRAN DİZİLERİ

2010 yılında Tek Türkiye dizisi ile oyunculuk kariyerine başlayan Merve Çağıran, daha sonra Elde Var Hayat, Farklı Desenler, Şefkat Tepe, Nizama Adanmış Ruhlar, Ötesiz İnsanlar, Hıyanet Sarmalı ve Küçük Gelin dizilerinde rol aldı. 2014 yılında Kaçak Gelinler, 2015 yılında Tatlı Küçük Yalancılar dizisinde rol alan Çağıran, daha sonra Aşk Laftan Anlamaz, Fİ, Kalp Atışı, Bozkır ve Çarpışma dizileri ile oyunculuk kariyerini geliştir. Çağıran son olarak Star TV’de yayınlanan Çocuk dizisinde İsmail Hacıoğlu ve Nazan Kesal ile birlikte oynuyor.

Hadise

MERVE ÇAĞIRAN FİLMLERİ

Ünlü oyuncu Merve Çağıran’ın ilk sinema filmi deneyimi İkimizin Yerine filmi ile oldu. Bu filmde “Sevil” karakterini canlandıran Merve Çağıran, 2015 yılında Bizim Hikaye sinema filminde “Başörtülü Kız” karakterine hayat verdi. Oyuncu son olarak 2018 yılında vizyona giren Kaybedenler Kulübü Yolda sinema filminde oynadı.