Murat Boz’un hayatı ve biyografi bilgileri merak ediliyor. Murat Boz kimdir hayatı, Murat Boz aslen nereli, Murat Boz sevgilisi kimdir, Murat Boz boyu kaç, Murat Boz hangi burç, Murat Boz filmleri nedir? Sorularının yanıtları ortaya çıktı. Şarkıcı, şarkı yazarı ve oyuncu olan Murat Boz, ünlü sanatçı Tarkan’ın vokalistliğini yaptığı yıllarda tanınmaya başladı. 2006 yılında ilk single’ı olan “Aşkı Bulamam Ben”i çıkaran Murat Boz, 2007 yılında ise ilk albümünü çıkardı.

2009 yılında Ardından Şans, 2011 yılında Aşklarım Büyük Benden ve 2016 yılında Janti albümleri ile müzik kariyerine devam eden Murat Boz, aynı yıllarda oyunculuk dersleri de almaya başladı ve 2014 yılında Hadi İnşallah filmiyle başladığı oyunculuk kariyerine, birçok yeni proje ile devam etti. Piyano, keman, davul ve ney çalabilen Murat Boz, birçok markanın reklam yüzü olmayı da sürdü ve reklam filmlerinde de rol aldı.

O Ses Türkiye programının jüri üyelerinden olan Murat Boz, Altın Kelebek Ödülü ve Kral Müzik Ödüllerinin de sahibidir. Şarkıcı Murat Boz’un biyografi bilgileri, doğum tarihi, burcu, aslen nereli olduğu, oynadığı filmler ve sevgilisi hakkında merak edilenlerin yanıtları concordebet ortaya çıktı.

Murat Boz kimdir hayatı

Şarkıcı ve oyuncu Murat Boz 7 Mart 1980 Zonguldak doğumludur. Karadeniz Ereğli ilçesinde dünyaya gelen Murat Boz, ilk ve orta öğrenim eğitiminden sonra İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim gördü. 1998 yılında Milliyet Gazetesi tarafından düzenlenen Liseler Arası Müzik ve Halk Oyunları Yarışması’nda birinci oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Caz Vokal bölümüne katıldı. Bu okulu bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda eğitim aldı.

Murat Boz 2000’li yılların başında vokalistlik yapmaya başladı. Emel Müftüoğlu’nun vokalisti oldu. Daha sonra Burcu Güneş, Demet Sağıroğlu, Grup Hepsi, Hande Yener, Nazan Öncel, Nil Karaibrahimgil, Nilüfer ve Tarkan’ın konser ve albümlerinde sanatçılara vokalist olarak eşlik etti. Tarkan’ın 6 yıl vokalistliğini yapan Murat Boz, 2006 yılında ilk şarkısını yayınladı. 2007 yılında ilk albümünü piyasaya süren Murat Boz, yıllar içinde birçok albüm çıkardı ve Türkiye’nin en ünlü sanatçıları arasında concordebet giriş yer alıyor.

Murat Boz aslen nereli?

Şarkıcı ve oyuncu Murat Boz aslen Zonguldaklıdır. Karadeniz Ereğli’de doğup büyüyen Murat Boz yaşamını İstanbul’da sürdürüyor.

Murat Boz hangi burç?

7 Mart doğumlu olan şarkıcı Murat Boz Balık burcudur.

Murat Boz sevgilisi kimdir?

Aslı Enver ile uzun süreli bir ilişki yaşayıp ayrılan Murat Boz'un adı son yıllarda Deren Talu ve Farah Zeynep Abdullah'la anılmıştı. Murat Boz ve Eliz Sakuçoğlu 2008 yılında evlenmiş, 2012 yılında boşanmıştı. Murat Boz'un adı bu sıralar oyuncu Ayça Ayşin Turan ile anılmaya başladı. İkilinin ilişki yaşadığı konusunda magazin basınında haberler paylaşılıyor.

Murat Boz filmleri oynadığı filmler

  • 2014 - Hadi İnşallah
  • 2016 - Kardeşim Benim
  • 2016 - Dönerse Senindir
  • 2017 - Kardeşim Benim 2
  • 2018 - Öldür Beni Sevgilim
  • 2023 - Rüyanda Görürsün