Sanatçı Murat Dalkılıç’ın hayatına dair detaylar araştırılıyor. Murat Dalkılıç gerçek boyu kaç, aslen nereli, burcu ne, çocuğu var mı, evli mi, eski eşi kim, oynadığı diziler ve filmler hangileri soruları yanıt buldu. 7 Ağustos 1983 tarihinde İzmir’de doğan, ilk ve orta öğrenimini Aydın’ın Kuşadası ilçesinde tamamlayan Dalkılıç, o dönemde basketbolcu olmaya karar verdi. Diğer taraftan ise müzik ve resim ile de ilgilendi. 15 yaşında ilk müzik grubunu okulda kuran ve grubun solistliğini yapan sanatçı, 17 yaşında Kuşadası’nda profesyonel olarak basketbol oynamaya başladı. 1 yıl sonra ise basketbol kariyerini sonlandırdı ve müzik kariyerine ağırlık verdi.

2008 yılında ilk albümünü çıkaran Murat Dalkılıç, Kasaba adlı şarkısına klip de çekti. Klipte ayrıca sanatçı Murat Boz da yer almıştır. Şarkı kısa sürede müzik listelerinde üst sıralara tırmandı ve birçok listede de birinci oldu. Sanatçı 2009 yılında ise single çalışmalarına imza attı. 2010 yılında ilk stüdyo albümü olan Merhaba’yı Sony Music etiketi ile piyasaya sürdü. Yıllar içinde birçok albüme ve şarkıya imza atan, önemli düetler yapan ve birçok müzik ödülü kazanan sanatçı, dizi ve filmlerde de rol aldı.

saba tümer evli mi, sevgilisi kim

Murat Dalkılıç aslen nereli?

Sanatçı Murat Dalkılıç aslen İzmirlidir. İzmir’de doğan ve çocukluğu İzmir’de geçen sanatçı, lise eğitimi ve sonrasında Kuşadası’nda yaşamıştır. Sanatçı yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir.

Murat Dalkılıç evli mi?

Sanatçı Murat Dalkılıç evli değildir. Daha önce evlenip boşanan şarkıcı yeniden evlenmemiştir.

Murat Dalkılıç eski eşi kim?

Şarkıcı Murat Dalkılıç’ın eski eşi Merve Boluğur’dur. Çift 2015 yılında evlenmiş, 2017 yılında ise yollarını ayırmaya karar vererek boşanmışlardır.

yeni başlayacak diziler 2021

Murat Dalkılıç çocuğu var mı?

Şarkıcı Murat Dalkılıç’ın çocuğu yok. Merve Boluğur ile evliliği devam ederken çocuk sahibi olmayı istediklerini açıklamışlar ancak bu gerçekleşmemişti.

Murat Dalkılıç burcu ne?

7 Ağustos doğumlu olan Murat Dalkılıç’ın burcu Aslandır.

Murat Dalkılıç gerçek boyu kaç?

Şarkıcı Murat Dalkılıç’ın gerçek boyu 1.71 cm’dir. Daha önce de sanatçının boyu ile ilgili birçok haber basına yansımıştır.

Murat Dalkılıç oynadığı diziler ve filmler

  • 2014 - Sil Baştan
  • 2016 - Bizans Oyunları
  • 2018 - Dünya Hali
  • 2020 - Menajerimi Ara

volkan konak aslen nereli, evli mi, eşi kim