Müslüm Gürses kimdir hayatı, Müslüm Gürses aslen nereli, Müslüm Gürses'in eşi babası ve kardeşi Ahmet Akbaş kim, Müslüm Gürses ne zaman öldü sorularının yanıtları araştırılıyor. Arabesk müziğin efsane ismi Müslüm Gürses'in yaşamına dair detaylar merak ediliyor. Müslüm Gürses'in kaç yaşında öldüğü, kaç doğumlu olduğu ve Müslüm Gürses ile Muhterem Nur yaş farkı internet kullanıcılarının sık aramaları arasında güncelliğini koruyor. 2013 yılında yitirdiğimiz usta arabesk yorumcusu Müslüm Gürses’in şarkıları, eşi ve babası ile biyografisine ait tüm ayrıntılar içeriğimizde xsports bulunuyor.

Müslüm Gürses aslen nereli?

Müslüm Gürses aslen Şanlıurfalıdır. Arabesk müziğin Müslüm babası Müslüm Gürses, kendi adını taşıyan film ile yeniden gündeme geldi. Müslüm filminde Müslüm Gürses’in hayatına ışık tutuldu ve sonrasında Muhterem Nur’un açıklamaları ile de tartışmalar sürmeye devam etti. Kimliğine Müslüm Akbaş olarak kaydedilen Müslüm Gürses, 5 Temmuz 1953 tarihinde Şanlıurfa’da doğdu. Annesi Emine Akbaş, babası Mehmet Akbaş ve Ahmet Akbaş ile Zeyno adında kardeşleri bulunuyor.

Müslüm Gürses'in kardeşi Ahmet Akbaş

Müslüm filminde usta sanatçının babası Mehmet Akbaş’ın eşi Emine’yi ve kızı Zeyno’yu Müslüm Gürses’in gözü önünde öldürdüğü görülüyor xsports giriş ancak bu konuda kesin bir bilgi bulunmuyor. Diğer taraftan Müslüm Gürses’in kardeşi Ahmet Akbaş’ın, 1982 yılında askerden kaçtığı için, diğer askerler tarafından vurulduğu bilgisi doğru.

Müslüm Gürses'in kimdir hayatı ve müzik serüveni

Müslüm Gürses’in babası Mehmet Akbaş, usta yorumcu 3 yaşındayken ailesi ile birlikte ekonomik sebeplerle Adana’ya göç etti. 1965 senesinde, yaşı henüz 12 iken Adana’da bir çay bahçesinde şarkılar söylemeye başlayan Müslüm Gürses, bir yandan da Adana’da bulunan Halkevi’ne gidiyordu. Bu yıllarda terzinin yanında çalışan, ayrıca kunduracılık yapan Gürses, bir gazinoda da sahneye çıkmaya başladı. Müslüm Gürses henüz 14 yaşındayken Adana’da düzenlenen bir ses yarışmasında birinci oldu. Müslüm Akbaş’ın soyadı tam da bu yıllarda Gürses olarak değişti.

Tarihler 1967 yılını gösterirken, Müslüm Gürses radyoda canlı türküler söylemeye başladı. Bir sonraki yıl ise ilk 45’liği piyasaya sürüldü. “Emmioğlu / Ovada Taşa Basma” adını taşıyan plak çok sevildi ve Müslüm Gürses’in 4 45’liği daha aynı plak şirketi tarafından piyasaya sürüldü. Tanınmaya başlayan Müslüm Gürses bu yıllarda İstanbul’a geldi ve 2 farklı 45’lik için şarkılar söyledi. 1969 yılına gelindiğinde ise Müslüm Gürses’in yeni plakları çıktı. “Sevda Yüklü Kervanlar”ı söyleyen Müslüm Gürses’in bu plağı 300 bin sattı.

Müslüm Gürses konserleri

Artık meşhur bir sanatçı olan Müslüm Gürses, 300 bin satan plağının ardından askere gitti. Sonrasında tekrar İstanbul’a dönen ve yeni plaklar doldurmaya devam eden usta yorumcu, farklı plak şirketleri ile çalışarak toplam 34 plak çıkardı. Türkiye’de kaset döneminin başlaması ile ardı ardına kasetler çıkaran Müslüm Gürses, bu yıllarda Müslüm Baba olarak geniş kitleler tarafından takip edilmeye başladı. Verdiği her konserde olaylar çıkan arabeskin dev ismi, birçok konserini, yaşanan izdiham sebebiyle yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Müslüm Gürses ile Muhterem Nur'un yaş farkı

Söylediği şarkılar ile zirvede olan Müslüm Gürses, bu yıllarda çeşitli sinema filmlerinde de oynadı ve 1985 yılında Muhterem Nur ile tanışarak evlendi. Muhterem Nur 1932 doğumlu, Müslüm Gürses ise 1953 doğumlu. Muhterem Nur’a büyük bir aşkla bağlı olan Müslüm Gürses, büyük hayranı olduğu Muhterem Nur ile yaşamı boyunca mutlu bir hayat sürdü.

Müslüm Gürses ne zaman öldü?

Müslüm Gürses 2013 yılında öldü. 2000’li yıllarda Müslüm Gürses hayranlarını şoke eden bir albüme imza attı. Murathan Mungan’ın projesi ile hayata geçen “Aşk Tesadüfleri Sever” albümünde, dünyada ünlü sanatçıların müzikleri ile usta şairlerin ve Murathan Mungan’ın sözlerini buluşturan usta arabeskçi, farklı tarzlarda söylediği şarkılarda kendisine farklı bir hayran kitlesi daha kazandırdı. 2009 yılında “Sandık” albümünü çıkaran Müslüm Gürses, yeni konserlerle sahnelere dönüş yaptı. Müslüm Gürses’in yaşarken son çıkardığı albüm ise “Yalan Dünya” adını taşıyor. Usta yorumcu Müslüm Gürses 3 Mart 2013 tarihinde, 60 yaşındayken akciğer ve kalp yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti.

Müslüm Gürses'in sevilen şarkıları

  • İtirazım Var
  • Ben İnsan Değil Miyim?
  • Unutamadım
  • Tanrı İstemezse
  • Hangimiz Sevmedik
  • Aşk Tesadüfleri Sever
  • Sevda Yüklü Kervanlar
  • Yıllar Utansın
  • Hasret Rüzgârları