Star TV ekranlarında her Salı, saat 20.00’de yayınlanmaya başlayan yeni dizilerden Çocuk dizisi Asiye kimdir? Nazan Kesal’in hayatı, dizileri, eşi kim ve yaşı kaç? Gibi sorular sıkça sorulmaya devam ediyor. Son haftaların popüler dizileri arasında yer alan Çocuk dizisinin başrol oyuncularından olan Nazan Kesal’in hayatına ve kariyerine ilişkin tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

ÇOCUK DİZİSİ ASİYE KİMDİR?

Çocuk dizisi karakterleri arasında yer alan Asiye Karasu, gözü kara ve korkusuz bir kadın. Kendini oğullarına adayan Asiye, Efe isminde bir bebeği evlatlık alır. Efe büyürken öz torunu da dünyaya gelir. Efe’nin öz annesi de konağa girince işler iyice karışır. Efe’nin babası olan Hasan, Asiye Karasu’nun gayri meşru çocuğudur ve Asiye’nin bu büyük sırrı ortaya çıkar.

NAZAN KESAL KİMDİR?

Çocuk dizisinde Asiye Karasu karakterine hayat veren Nazan Kesal, 1969 senesinde Manisa’da dünyaya geldi. Üniversite eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tiyatro ve oyunculuk bölümünde tamamlayan Kesal, uzun yıllar boyunca Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı. 2004’de Bursa Devlet Tiyatrosu’na atanan, ardından özel tiyatro ekipleriyle de sahne alan oyuncu Nazan Kesal, tiyatrodan sinemaya adımını atarak, Nuri Bilge Ceylan’ın “İklimler” adlı sinema filminde oynadı. Kesal bu rolüyle Antalya Film Festivali’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü” aldı.

defne samyeli

NAZAN KESAL’İN EŞİ KİM?

Önemli film festivallerde önemli oyunculuk ödülleri kazanan Nazan Kesal, yer aldığı diziler ve filmler ile dikkatleri üzerine çekti. Oyuncu, son olarak TRT ekranlarında yayınlanan Halka dizisinde Hümeyra karakterine hayat vermesinin ardından, Star TV’de yayınlanan Çocuk dizisi oyuncuları arasında yer aldı. Nazan Kesal’in eşi, Çukur dizisinde İdris Koçovalı karakterine hayat veren Ercan Kesal’dir. Ünlü oyuncu çiftin bir oğlu var. Nazan Kesal 1.62 metre boyunda ve Koç burcu.

NAZAN KESAL DİZİLERİ

Nazan Kesal’in ilk rol aldığı dizi 1993 yılında Süper Baba dizisi oldu. Kesal aynı yıl Tatlı Betüş dizisinde ve sonraki yıllarda Öykülerle Yaşayanlar, Bizim Aile, Şara, Berivan, Mühürlü Güller ve Yadigar dizilerinde rol aldı. 2004 yılında Aliye dizisinde Nermin karakterine hayat veren Nazan Kesal, sonraki yıllarda Rüzgarlı Bahçe, Şölen, Cennetin Çocukları, Hicran Yarası, Aşk ve Ceza, Bir Ömür Yetmez, Kayıp Şehir, Bugünün Saraylısı ve Analar ve Anneler dizisinde oynadı. 2017 yılında Fazilet Hanım ve Kızları dizisinde Fazilet karakterini canlandıran oyuncu, 2019’da Halka dizisinde Hümeyra karakterine hayat verdi. Ünlü oyuncu son olarak Çocuk dizisinde Asiye karakterini oynuyor.

Gülşah Saraçoğlu

NAZAN KESAL FİLMLERİ

Nazan Kesal’in oynadığı son sinema filmleri 2018 yapımı Nasipse Adayız ve Tuzdan Kaide ile Aydede sinema filmleri oldu. Oyuncu, sinema kariyerine 1992 yılında çevrilen Gölge Oyunu ve Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri sinema filmleriyle başladı. Sonraki yıllarda, İstanbul Kanatlarımın Altında, İklimler, Uzak, Yazgı, Delibal ve Kardeşim Benim gibi popüler filmlerde önemli roller üstlenen Nazan Kesal, 2017 yılında ise Kaygı filminde televizyon programcısı karakterini oynadı.