TV ekranlarında izleyici ile buluşan Yeşilçam’ın ölümsüz filmlerinden olan Neşeli Günler filminin detayları araştırılıyor. Neşeli Günler filminin çekildiği ev nerede, Neşeli Günler filmi nerede çekildi, Neşeli Günler filmi ne zaman çekildi, Neşeli Günler filmi oyuncu kadrosu kimler var, Neşeli Günler filmi konusu ne? sorularının yanıtları ortaya çıktı. Televizyon ekranlarında yayınlanan filmde bazı sahnelerin sansürlendiği ortaya çıkmış ve sosyal medyada eleştiri konusu olmuştu. Ziya karakterine hayat veren Şener Şen ile Kazım karakterini canlandıran Münir Özkul arasında geçen diyalogda, içişleri bakanının arkadaşı olduğunu, sıkışırsa ona telefon edeceğini söyleyen Şener Şen’in repliği filmden çıkarılmıştı. Neşeli Günler filminde ayrıca Taksim Meydanı’nda bulunan Gezi Parkı’nda oturma eylemi ve açlık grevi yapan ailenin çocuklarının önünde oturduğu anıtta yazılı olan İlerici Gençler Derneği’nin kısaltması da onwin kapatılmıştır.

Neşeli Günler filminin oyuncuları arasında Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen, Mürüvvet Sim, Ayşen Gruda, Ahmet Sezerel ve Oya Aydoğan var. Yönetmeni Orhan Aksoy, senaristi Sadık Şendil ve yapımcısı Ertem Eğilmez olan filmin müziklerini ise Hababam Sınıfı müzikleri ile tanınan Melih Kibar hazırladı. Neşeli Günler filminin çekildiği yer, çekim yeri, kaç yılında çekildi, oyuncuları kim ve hikayesi nedir? Sorularının yanıtları ortaya çıktı.

Neşeli Günler filmi ne zaman çekildi?

Yeşilçam’ın en popüler yapıtlarından olan Neşeli Günler filmi 1978 yılında çekildi. Film 1 Nisan 1978 tarihinde vizyona girdi.

Neşeli Günler filminin çekildiği ev nerede?

Neşeli Günler filmi İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde çekildi. Filmde yer alan turşucu dükkânı Beyoğlu’nun Cihangir semtindedir. Filmin çekimleri için Avrupa Yakası’nda birçok noktada çekim seti kuruldu.

Neşeli Günler filmi nerede çekildi?

Neşeli Günler filmi İstanbul Beyoğlu'nda çekildi. Filmin çekimleri Cihangir semtinde yapıldı. Ayrıca İstanbul'un farklı ilçeleri, semtleri ve mekanlarında da çekim setleri onwin giriş kurulmuştur.

Neşeli Günler filmi konusu ne?

Kazım Efendi (Münir Özkul) ve Saadet Hanım (Adile Naşit) turşuculuk yapan kendi hallerinde bir çifttir. 6 çocukları olan çift turşu suyu yüzünden kavga eder ve boşanırlar. 3 çocuk Kazım Efendi’de, 3 çocuk ise Saadet Hanım’da kalır. Kardeşler yıllar sonra birbirlerini bulur. Dargın olan anne ve babalarının barışmaları ise kolay olmaz.

Neşeli Günler filmi oyuncu kadrosu

  • Münir Özkul (Kazım Bey)
  • Adile Naşit (Saadet Hanım)
  • Şener Şen (Ziya)
  • Mürüvvet Sim (Sıdıka Hanım)
  • Ayşen Gruda (Nilgün)
  • Ahmet Sezerel (Uğur)
  • Oya Aydoğan (Zeynep)
  • İhsan Yüce (Nazif Efendi)
  • Ali Sururi (Uğur'un Babası)
  • Gülşen Gürsoy (Mehtap)

Neşeli Günler filminin oyuncuları arasında ayrıca şu isimler var; Feridun Şavlı, Ahmet Arıman, Yaman Coşkun, Tamer Şahin, Necati Aslan, Selim Naşit Özcan, Ekrem Dümer, Doğu Erkan ve Yaşar Şener.