Ekranlarda izleyici ile buluşan Oh Olsun filminin çekim ve yayın detayları araştırılıyor. Oh Olsun filmi nerede çekildi, ne zaman kaç yılında çekildi, oyuncuları ve Canan kim? Sorularının yanıtları merak ediliyor. Filmde, varlıklı bir fabrikatörün 3 oğluna bir ders vermek için fabrikada çalıştırması konu ediliyor. Fazıl, Ferit ve Ferdi’nin komik hikayeleri ekranlara geliyor. Ferit’in Alev’e aşık olması ile olaylar gelişiyor.

Dönemin en ünlü yapımcısı ve yönetmeni Ertem Eğilmez tarafından yönetilen film, yine Yeşilçam’ın en iyi senaryolarına imza atan Sadık Şendil tarafından kaleme alındı. Film, senaryosu ile Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi senaryo ödülünün de sahibi olmuştur. Aynı yıllarda genelde çapkın erkek rollerinde yer alan Tarık Akan, bu filmde de Ferit ismini kullanmıştır. Ferit’in sevgilisi rolünde ise Hale Soygazi yer almıştır.

Oh Olsun filminde ayrıca Halit Akçatepe, Metin Akpınar, Hulusi Kentmen ve Kemal Sunal ile Münir Özkul gibi usta oyuncular da yer almıştır. Ünlü sanatçı Füsun Önal, bu film için Oh Olsun adlı şarkıya ses vermiştir. Oh Olsun şarkısının söz ve müziğini ise Oktay Yurdatapan hazırlamıştır. Film, Ertem Eğilmez ve Kartal Tibet’in sahibi olduğu Arzu Film tarafından betasus çekilmiştir.

Oh Olsun filmi ne zaman kaç yılında çekildi?

Yeşilçam klasiklerinden olan Oh Olsun filmi 1973 yılında çekildi. Film 1 Ocak 1974 tarihinde vizyona girerek sinemalarda gösterildi. Tarık Akan rüzgarının estiği aynı dönemde iyi bir gişe başarısı elde etmiştir.

Oh Olsun filmi nerede çekildi?

Yeşilçam yapımı Oh Olsun filmi İstanbul’da Avrupa Yakası’nda ve Fatih ilçesinde çekildi. Filmin çekimlerinin büyük bölümü Fatih’te yapıldı. Aynı ilçede yer alan Vefa Lisesi ve İstanbul Üniversitesi de filmde betasus giriş kullanıldı.

Oh Olsun filmi Canan kimdir?

Oh Olsun filminde Canan karakterine hayat veren oyuncunun gerçek adı Beyza Başar’dır. Filmde Alev’in kız kardeşi rolünü canlandırmaktadır.

Oh Olsun filmi oyuncuları kim?

  • Tarık Akan (Ferit Haznedar)
  • Hale Soygazi (Alev)
  • Münir Özkul (Burhan Usta, Alev'in babası)
  • Kemal Sunal (Fazıl Haznedar, Ferit'in abisi)
  • Halit Akçatepe (Ferdi Haznedar, Ferit'in kardeşi)
  • Hulusi Kentmen (Fehmi Haznedar, Ferit'in babası)
  • Adile Naşit (Ferit'in annesi)

Oh Olsun filminde ayrıca şu isimler rol almıştır; Metin Akpınar (Metin, Doktor), Beyza Başar (Canan, Alev'in kardeşi), Mürüvvet Sim (Alev'in annesi), Nevin Güler (Nevin), İhsan Yüce (İhsan Usta) ve Serap Olguner.