Müzisyen ve besteci Selçuk Balcı’nın hayatı ve biyografisi araştırılıyor. Selçuk Balcı aslen nereli, memleketi neresi, evli mi, eşi kim, boyu kaç, albümleri nedir? Sorularının yanıtları ortaya çıktı. Kara Uşak olarak tanınan ve Karadeniz müziğinin en tanınmış sanatçılarından olan Selçuk Balcı, kemençe, bağlama, gitar, ud, piyano ve tulum müzik aletlerini çalabiliyor. 2011 yılından günümüze tanınan bir isim olan Selçuk Balcı, birçok Karadenizli şarkıcıya kemençe çalarak eşlik etmiş, daha sonra ise kendi albümlerini çıkararak müzikal kariyerini sürdürmüştür.

Dizi ve filmlere de şarkılar veren, bazı dizi ve filmlerin müziklerini hazırlayan Selçuk Balcı, başka sanatçıların çeşitli albüm projelerinde de yer almıştır. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi için müzik yapan ve Karadeniz müziğinin en tanınmış isimleri arasında sayılan Selçuk Balcı’ın yaşamına dair merak edilenlerin yanıtları lirabet haberimizde yer buluyor.

Selçuk Balcı hayatı

Selçuk Balcı 4 Temmuz 1988 Rize Çayeli doğumludur. Türk halk müziği sanatçı olan Selçuk Balcı, İlkokulu Rize’de okuduktan sonra ailesi ile birlikte Ankara’ya taşınmıştır. Çocukluğundan beri bağlama çalan, lise yıllarında ise kemençeye merak salan Selçuk Balcı, kendisini bu çalgıda geliştirmiş ve birçok Karadenizli şarkıcıya eşlik etmiştir. Daha sonra kendi albümlerini çıkaran sanatçı, dizi ve filmlere de lirabet giriş müzikler hazırlamıştır.

Selçuk Balcı aslen nereli memleketi neresi?

Sanatçı Selçuk Balcı aslen Rizelidir. Selçuk Balcı’nın memleketi Rize Çayelidir.

Selçuk Balcı evli mi eşi kim?

Sanatçı Selçuk Balcı evli değildir. Sanatçının özel yaşamına dair detay bulunmamaktadır.

Selçuk Balcı boyu kaç?

Sanatçı Selçuk Balcı’nın boyu 1.70 cm’dir. Selçuk Balcı 75 kilodur.

Selçuk Balcı albümleri

  • Patika - 2011
  • Mila - 2013
  • Felamur - 2016