TV ekranlarında izleyici ile buluşan ve Yeşilçam’ın en çok izlenen yapımlarından olan Selvi Boylum Al Yazmalım filminin çekim ve yayın detayları merak ediliyor. Selvi Boylum Al Yazmalım filmi nerede çekildi, oyuncuları kim, ne zaman kaç yılında çekildi? Sorularının yanıtları araştırılıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Atıf Yılmaz oturuyor. Yapımcısı Arif Keskiner olan filmin orijinal hikayesi Cengiz Aytmatov’a ait. Kitaptan uyarlama senaryoyu ise Ali Özgentürk yazdı.

Selvi Boylum Al Yazmalım filminin başrollerini Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin paylaşıyor. Filmin hala büyük bir ilgiyle dinlenen müziklerini usta müzisyen Cahit Berkay hazırladı. Yeşilçam Film Stüdyolarında hazırlanan ve dram türü ile ekranlara gelen film 95 dakika betbey sürüyor. Türk sinemasının başyapıtlarından biri olarak sayılan film, 15. Antalya Sanat Şenliği’nde Maden filminin ardından ikinci en iyi film seçilmiştir.

Selvi Boylum Al Yazmalım filminde, kamyon şoförü İlyas, İstanbul’dan Asya’nın yaşadığı köye geliyor. Birbirlerine aşık olup evleniyorlar ve 1 çocukları oluyor. İlyas daha sonra kamyoncu olduğu için yollara düşüyor. Dramatik olaylar sonrasında Asya’nın sevgiye dair sözleri filmin en vurucu sahneleri arasında yer almıştır.

Selvi Boylum Al Yazmalım filmi ne zaman kaç yılında çekildi?

Selvi Boylum Al Yazmalım filmi 1977 yılında çekildi. Yeşilçam’ın ünlü filmi 1 Kasım 1978 yılında sinemalarda izleyici ile buluştu.

Selvi Boylum Al Yazmalım filmi nerede çekildi?

Selvi Boylum Al Yazmalım filmi Osmaniye’de çekildi. Osmaniye o yıllarda Adana’ya bağlı bir ilçeydi. Çukurova bölgesinde çekilen filmde birçok farklı mekan ve yer betbey giriş kullanıldı.

Selvi Boylum Al Yazmalım filmi oyuncuları kim?

  • Türkân Şoray - Asya
  • Kadir İnanır - İlyas
  • Ahmet Mekin - Cemşit
  • Nurhan Nur - Gülşah
  • Cengiz Sezici - Can
  • Elif İnci - Samet
  • İhsan Yüce - Yakup