Yeşilçam’ın başyapıtlarından olan Selvi Boylum Al Yazmalım filminin detayları araştırılıyor. Selvi Boylum Al Yazmalım Samet kimdir çocuğun gerçek adı ne, Selvi Boylum Al Yazmalım filmin çekildiği yer neresi, Selvi Boylum Al Yazmalım hangi yıl çekildi? Sorularının cevapları merak ediliyor. Başrollerde Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin’in rol aldığı filmde ayrıca Nurhan Nur, Cengiz Sezici, Elif İnci ve İhsan Yüce de oynamıştır.

Selvi Boylum Al Yazmalım filminde, kamyon şoförü olan İlyas, çalışmak için İstanbul’dan yola çıkıyor ve bir baraj inşaatında iş buluyor. Daha sonra aynı bölgede yaşayan Asya’yı görerek ona aşık oluyor. Asya’da İlyas’a aşık oluyor ve evleniyorlar. Ardından dramatik olaylar peş peşe geliyor ve ayrılıyorlar. Yıllar sonra birbirlerini yeniden görüyorlar ancak Asya’nın sevgiye dair fikirleri önemli ölçüde değişiyor.

Türk sinemasının en ünlü filmlerinden olan Selvi Boylum Al Yazmalım filmi, hala aynı heyecanla izlenen bir film olma özelliğini de koruyor. Replikleri dillere pelesenk olan film televizyon ekranlarında izleyiciler ile buluşuyor. Selvi Boylum Al Yazmalım filmi oyuncu kadrosu isimleri, film nerede çekildi ve ne zaman kaç yılında çekildi sorularının yanıtları tipbet ortaya çıktı.

Selvi Boylum Al Yazmalım hangi yıl çekildi?

Selvi Boylum Al Yazmalım filmi 1977 yılında çekildi. Film 1 Kasım 1978’de vizyona girerek sinemaseverler ile buluşmuştur. 95 dakika olan filmin yönetmen koltuğunda Atıf Yılmaz oturuyor. Filmin hikayesi Cengiz Aytmatov’a, uyarlama senaryosu ise Ali Özgentürk’e ait.

Selvi Boylum Al Yazmalım çocuğun gerçek adı ne?

Selvi Boylum Al Yazmalım filminde Samet karakterine hayat veren çocuğun gerçek adı Elif İnci’dir. Filmde Asya ve İlyas’ın oğlu rolünde oynamıştır. Filmin çekimleri tamamlandıktan sonra sinemalarda gösterime girmiştir. Günümüzde TV ekranlarında izleyiciler ile buluşmaya tipbet giriş devam ediyor.

Selvi Boylum Al Yazmalım Samet kimdir?

Selvi Boylum Al Yazmalım filminde yer alan ve Samet rolünü canlandıran oyuncu Elif İnci’dir ve filmde erkek çocuk rolünde oynamıştır. 1973 doğumlu olan Elif İnci’nin annesi Perihan Doygun, babası ise Bilal İnci’dir.

Selvi Boylum Al Yazmalım filminin çekildiği yer neresi?

Selvi Boylum Al Yazmalım filminin çekildiği yer Osmaniye ili ve Çukurova bölgesidir. Film çekildiği tarihte Osmaniye, Adana’ya bağlı bir ilçedir.

Selvi Boylum Al Yazmalım oyuncu kadrosu karakterleri

  • Türkan Şoray - Asya
  • Kadir İnanır - İlyas
  • Ahmet Mekin - Cemşit
  • Nurhan Nur - Asya'nın annesi
  • Hülya Tuğlu - Dilek Hanım
  • Cengiz Sezici - Can
  • Elif İnci - Samet
  • İhsan Yüce - Ali