Ünlü sanatçı Serdar Ortaç katıldığı televizyon programları, özel hayatı, çıkardığı albümleri ve açıklamaları ile gündem olmayı sürdürüyor. Evini satılığa çıkarması ile yinde gündemde olan Serdar Ortaç’ın yaşamına dair detayları araştıran izleyiciler, Serdar Ortaç aslen nereli kimdir, Serdar Ortaç hastalığı nedir, Serdar Ortaç hastalığı son durum ne, Serdar Ortaç hangi burç? sorularının yanıtını arıyor.

52 yaşında olan şarkıcı, müzisyen, söz yazarı, besteci ve yapımcı Serdar Ortaç, Chloe Loughnan ile yaptığı evlilik ve 2019 yılındaki boşanması ile çok konuşulmuştu. Pop müziğin en ünlü sanatçılarından olan ve 1994 yılından bu güne popülerliğini koruyan Serdar Ortaç’ın hayatı, kim ve aslen nereli olduğu, yaşı, hastalığı, son durumu ve burcu hakkında merak edilenlerin yanıtları haberimizde adresbet yer buluyor.

Serdar Ortaç kimdir?

Ünlü sanatçı Serdar Ortaç 16 Şubat 1970 yılında İstanbul’da Vakıf Gureba Hastanesi’nde dünyaya geldi. İlköğrenimini Kocamustafapaşa’da, orta öğrenimini ise Suadiye Lisesi’nde tamamlayan Serdar Ortaç, Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nin Torna ve Tesviye bölümünden mezun oldu. Serdar Ortaç’ın babasının torna dükkanı vardı. Çocukluk yıllarında babasının yanında çalışan, hafta sonları ise simit ve su satan Serdar Ortaç, Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nde eğitim gördü ancak mezun olmadan okuldan ayrıldı.

İstanbul’da bulunan bir radyoda program yapımcılığı yapan ve sunucu olarak çalışan Serdar Ortaç, radyo programlarını dinleyen bir albüm yapımcısının teklifi ile dönemin en güçlü plak şirketlerinden olan Raks ile sözleşme imzaladı ve kendi şarkılarını kendi sesi ile yayınlamaya fırsatı buldu. 17 Ağustos 1994 tarihinde ilk albümü olan Aşk İçin’i çıkardı. Bu albümde bulunan Karabiberim şarkısı ile çıkış yapan Serdar Ortaç, en iyi çıkış yapan erkek sanatçı ödülünü Kral TV’den kazandı. 1996’da ikinci albümünü çıkaran Serdar Ortaç, bu yıllarda da birçok ödüle layık görüldü.

Serdar Ortaç aslen nereli?

Ünlü sanatçı Serdar Ortaç aslen Kastamonuludur. İstanbul’da doğup büyüyen Serdar Ortaç köken olarak Kırım Tatarı’dır. 1998 yılında asker kaçağı olduğu gerekçesi ile 66 gün hapiste kalan Serdar Ortaç, üçüncü albümü olan Gecelerin Adamı’nı 1998 yılında piyasaya çıkardı. Televizyon ekranlarında adresbet giriş birçok program hazırlayan ve sunan, 2005 yılında şiirleri ve anılarından oluşan bir kitabı piyasaya süren Serdar Ortaç, 2013 yılında Popstar 2013 adlı programda ve daha sonra O Ses Türkiye programında jüri üyeliği yaptı.

Serdar Ortaç hastalığı nedir?

Serdar Ortaç’ın hastalığı MS hastalığıdır. 2014 yılında İrlandalı Chloe Loughnan ile evlendikten kısa süre sonra Multiple Skleroz (MS) hastalığı olduğunu duyurmuştu. Bir süre hastanede tedavi gören Serdar Ortaç, durumunun iyiye gittiğini, hastalığın yavaşladığını açıklamıştı.

Serdar Ortaç hastalığı son durum ne?

Serdar Ortaç'ın MS hastalığının son durumu hakkında pozitif detaylar paylaşıldı. Piyano çalarken parmaklarının kilitlendiğini, bazen ellerinin ve ayaklarının uyuştuğunu, yürürken dengede duramadığını açıklayan Serdar Ortaç, MS hastalığına dair yönelik sözleri ile bir dönem çok konuşulmuştu. Ortaç'ın hastalığı yavaşladı ve iyiye gidiyor.

Serdar Ortaç hangi burç?

Sanatçı Serdar Ortaç Kova burcudur. 16 Şubat doğumlu ve 52 yaşında olan Serdar Ortaç’ın burcu Kovadır.