Sanatçı Simge Sağın’ın hayatına dair detaylar merak ediliyor. Simge Sağın boy kilo kaç, Simge Sağın aslen nereli, Simge Sağın burcu ne, Simge Sağın babası kim, Simge Sağın hangi takımlı, Simge Sağın hiç evlendi mi? Sorularının yanıtları araştırılıyor. 8 Ağustos 1981 tarihinde İstanbul’un Şişli ilçesi Kurtuluş semtinde dünyaya gelen sanatçı, 2011 yılından günümüze müzik piyasasının yakından tanıdığı isimler arasında yer aldı. Yayınladığı şarkılarla Türk pop müziği sahnesinde yer alan ve asıl çıkışını 2015 yılında Miş Miş adlı şarkısı ile yakalayan sanatçı, söylediği şarkılar ve sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflar ile çok konuşulmaya devam ediyor.

Sanatçı Simge Sağın, lise eğitiminin ardından babasının teşviki ile İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’na kaydoldu ve eğitim aldı. Öğrencilik yıllarında pop şarkıcılarına geri vokallik yapmaya başladı. 2011 yılında Yeni Çıktı şarkısı ile müzik piyasasına girdi. 2015 yılında Miş Miş adlı şarkısı ile geniş kitleler tarafından tanındı. Bu şarkısı ile uzun süre listelerin ilk sırasında kalan ve daha sonra yaptığı şarkılarla da listelerin hep ilk sıralarında yer alan sanatçı, ilk stüdyo albümünü ise 2018 yılında yayınladı.

Özellikle Sezen Aksu’dan etkilendiğini kaydeden Simge Sağın, dans-pop türündeki şarkıları seslendirmeye betpipo devam ediyor. 2 Altın Kelebek Ödülü ve 3 Radyo Boğaziçi Müzik Ödülü olmak üzere onlarca müzik ödülünün sahibi olan sanatçı, soprano sesi ile müzik piyasasının en tanınmış isimlerinde arasında yer alıyor.

Simge Sağın aslen nereli?

Sanatçı Simge Sağın baba tarafından aslen Amasyalıdır. Simge Sağın’ın annesi Arnavut göçmenidir. Ailenin ikinci çocuğu olarak İstanbul Şişli’de dünyaya gelmiş ve aynı bölgede büyümüştür. Doğumunun ardından annesi Neriman Sağın iş hayatına son vererek ev hayatına odaklanmıştır. Kendisinden sonra bir kardeşi daha dünyaya gelmiştir.

Simge Sağın babası kim?

Simge Sağın’ın babası müzisyendir. Kardeşi doğduktan sonra, orkestralarda çalışan babası müzisyenliği bırakarak başka bir iş bulmuştur. Simge Sağın, verdiği bir röportajda babasının vefat ettiği günün hayatının en zor günü olduğunu dile getirmişti. Babasının İzmir’de öldüğünü söyleyen Sağın, kendi konserinin de İzmir’de bilinen bir mekanda aynı sırada olduğunu, babasının orada ölmesi ve kendisinin de orada sahnede olmasının çok büyük bir tesadüf olduğunu betpipo giriş kaydetmişti.

Simge Sağın hiç evlendi mi?

Sanatçı Simge Sağın daha önce hiç evlenmedi. 4 yıllık sevgilisi Ozan Bayraşa'dan 2018 yılında ayrıldı. Aranjör olan Aytaç Özgümüş ile sevgili olduğu biliniyor.

Simge Sağın boy kilo kaç?

Sanatçı Simge Sağın’ın boy 1.58 cm, kilo ise 47’dir.

Simge Sağın burcu ne?

8 Ağustos doğumlu olan sanatçı Simge Sağın’ın burcu Aslandır.

Simge Sağın hangi takımlı?

Sanatçı Simge Sağın koyu bir Beşiktaş taraftarıdır. Beşiktaş takımını şarkı besteleyecek kadar çok seven ve destekleyen sanatçı, maçlarını da canlı olarak izlemeye çalışıyor.