Survivor 2021 Ünlüler Takımı yarışmacısı başpehlivan ünvanına sahip güreşçi İsmail Balaban’ın hayatı merak ediliyor. Survivor İsmail Balaban kimdir, nereli, kaç yaşında, ikizi kim, evli mi, ne iş yapıyor? Sorularının yanıtları araştırılıyor. Güreş sporuna başladığı ilk yıllarda ailesinin çiftçilikle uğraştığını, çok fazla maddi imkanları olmadığını ve bu yüzden zor zamanlar geçirdiklerini söyleyen Balaban, bu yüzden lise eğitimi alamadığını söyledi. Güreş sporuna başladıktan sonra açık öğretim lisesini bitirdiğini, ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde Beden Eğitimi Bölümü’nden mezun olduğunu söyleyen Balaban, ikizi ile birlikte şimdi de yüksek lisans yaptığını dile getirdi.

Bugün sahip olduğu her şeyin güreş sayesinde olduğunu, manevi olarak da insanlar tarafından sevildiklerini ve örnek gösterildiklerini kaydeden Balaban, bunların kendisi için çok önemli olduğunu ve parayla pulla ölçülemeyeceğini kaydetti. Antalya’nın son yıllarda çıkardığı önde gelen başpehlivanları arasında yer alan İsmail Balaban, imkansızlıklara rağmen pes etmeyerek er meydanının yıldızları arasında yerini aldı.

Yılın 12 antrenman yapan, haftada 6 gün çalışan ve 1 gün dinlenen Balaban, Survivor 2021’e katıldığını da sosyal medya hesabından duyurmuş ve gururla yaptığı ata sporu yağlı güreşin daha geniş kitleler tarafından tanınması, bilinmesi ve desteklenmesine yardımcı olmak için yarışmaya katıldığını dile getirmişti.

Survivor İsmail Balaban kimdir?

Survivor 2021 yarışmacısı İsmail Balaban 3 Eylül 1987 Antalya doğumludur. Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi olan ve Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda eğitim hayatına devam eden İsmail Balaban, 2012 yılında 651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde üçüncü oldu ve başpehlivanlık kategorisinde mücadele etme hakkını kazandı. 2013 yılında 652. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Ali Gürbüz’e final mücadelesinde yenildi. Ancak Ali Gürbüz’ün doping testi pozitif çıktı ve altın kemer İsmail Balaban’a verildi. 2014 yılında yağlı güreşlerin finalinde Fatih Atlı’ya yenildi ve ikinci oldu. 2017 yılında Orhan Okulu’yu yenerek 2. Kez başpehlivan oldu. 2014 yılında Kurtdereli Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan oldu. 2015 yılında ikinci, 2016 yılında üçüncü ve 2018 yılında yeniden Kurtdereli Başpehlivanı oldu. Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri’nde 2019 yılında final oynadı.

Survivor İsmail Balaban

Survivor İsmail Balaban nereli?

Sarı Fırtına lakaplı Survivor 2021 yarışmacısı İsmail Balaban Elmalı Antalyalıdır. Elmalı ilçesinin Akçay Köyü’nde doğan İsmail Balaban’ın annesi Gülsüm Balaban, babası ise Hasan Balaban’dır. Başpehlivan ünvanlı İsmail Pehlivan, Cumhurbaşkanlığı tarafından Kahramanmaraş’ta düzenlenen Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası’na da katılmıştır.

Survivor Aleyna Çalışkan

Survivor İsmail Balaban kaç yaşında?

1987 doğumlu Survivor 2021 yarışmacısı İsmail Balaban 34 yaşındadır. Dünya Etnospor Konfederasyonu ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonaya da katılan Balaban, +90 kiloda rakibi olan Ömer Yavuz’u yenerek şampiyonluğa adını yazdırmıştı.

Survivor İsmail Balaban

Survivor İsmail Balaban ikizi kim?

Survivor 2021 yarışmacısı İsmail Balaban’ın ikizi Turan Balaban’dır. Turan Balaban da yağlı güreşçidir.

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu

Survivor İsmail Balaban evli mi?

Survivor 2021 Ünlüler Takımı yarışmacısı İsmail Balaban evli değildir.

Survivor İsmail Balaban

Survivor İsmail Balaban ne iş yapıyor?

Survivor 2021 yarışmacısı başpehlivan İsmail Balaban güreş sporu işi yapıyor. Mesleği güreşçi olan İsmail Balaban Kırkpınar’da 2 başpehlivanlık kazanmıştır.