Türkiye'nin en çok izlenen yarışma programı özelliğini taşıyan Survivor, yine yüz binlerce kişiyi ekran başında toplamayı başardı. Koronavirüs nedeniyle vatandaşların eve kapanmasıyla birlikte reytinglerde en yüksek sonuçları elde etmeye başlayan Survivor yarışmasıyla ilgili birçok detay da merak ediliyor. Bu konulardan biri de, Survivor yarışmasının nerede çekildiği oluyor. Geçtiğimiz dönemlerde Survivor çekimleri için Dominik Cumhuriyeti tercih edilmişti. Acun Ilıcalı, bu sezon da karar değiştirmedi ve çekimlerin Dominik Cumhuriyeti'nde gerçekleşmesini sağladı. Peki Dominik Cumhuriyeti nerede, ortalama sıcaklık ne? "Survivor nerede çekiliyor 2020 hangi ada" aramalarıyla ilgili tüm detaylar, haberimizde...

survivor panorama damla can kimdir

SURVIVOR NEREDE ÇEKİLİYOR, HANGİ ADADA?

Survivor yarışmasının çekimlerinin gerçekleştiği Dominik Cumhuriyeti, Karayipler'de yer alıyor. Hispanyola Adası'nda yer alan Dominik Cumhuriyeti'nin Haiti ile kara sınırı bulunuyor. Dominik Cumhuriyeti'nin çevresinde Küba, Jamaika ve Porto Riko da bulunuyor.

Dominik Cumhuriyeti, Avrupalıların Amerika kıtasında yerleşime başladığı ilk yerlerden biri olarak dikkat çekiyor. Bugüne dek birçok diktatör tarafından yönetilen Dominik Cumhuriyeti, 1961 yılında demokrasiye geçmiştir.

Dominik Cumhuriyeti'nde tropik iklim vardır. Yılın en sıcak günleri Ağustos ayında gerçekleşir. Haziran ve Eylül aylarında kasırgalar meydana gelir. Bunun yanı sıra ülkede Ekim - Mayıs aylarında kuzey kıyılarına, Mayıs - Ekim aylarında ise güney kıyılarında yağmur yaşanır. Bu yağmurlar, daha çok serinletici etki yaparken herhangi bir şekilde doğal afetlere sebep olmaz.

Dominik Cumhuriyeti, son resmi rakamlara göre Karayiplerin en çok turist çeken bölgesi olarak dikkat çekmektedir. Ülkenin başlıca gelir kaynakları arasında yer alan turizm, ülkenin birçok noktasının kalkınmasını sağlamaktadır. Bu nedenle ülkede turizm faaliyetlerine önem verilir.

Dominik Cumhuriyeti'nde 2010 yılı nüfus sayımlarına göre toplam 9,4 milyon kişi yaşamaktadır. Ülkede kilometre kare başına 220 kişi düşmektedir. Ülkede resmi dil olarak İspanyolda konuşulmakta, ortalama ömür 73,7, okur yazarlık oranı ise yüzde 82,1'dir.

Dominik Cumhuriyeti'nde Dominik Pesosu'nun yanı sıra Doğu Karayip Doları da kullanılmaktadır.

survivor panorama melisa emirbayer boyu kaç