Tarık Akan ve Filiz Akın'ın oynadığı ve Yeşilçam sinemasının en güzel örneklerinden olan Tatlı Dillim filmi televizyon ekranlarında izleyiciler ile buluşmaya devam ediyor. Tatlı Dillim filmine dair çekim ve yayın ayrıntıları araştırılıyor. Tatlı Dillim filmi hangi köyde çekildi, Tatlı Dillim filmi nerede çekilmiştir, Tatlı Dillim filmi çekildiği yer, Tatlı Dillim filmi kaç yılında çekildi? sorularının yanıtları ortaya çıktı.

Kemal Sunal’ın oynadığı ilk sinema filmi olan, başrollerini Tarık Akan ile Filiz Akın’ın paylaştığı, oyuncu kadrosunda ayrıca Halit Akçatepe, Metin Akpınar, Zeki Alasya, Hulusi Kentmen ve Münir Özkul’un da rol aldığı Tatlı Dillim filminin yönetmen ve yapımcısı Ertem Eğilmez’dir. Tatlı Dillim filminin merak edilen çekim notları haberimizde yer alıyor. Tatlı Dillim filmi nerede çekildi, çekildiği köy nerede, film ne zaman çekildi, oyuncuları isimleri nedir soruları haberimizde fiksturbet yanıt buluyor.

Tatlı Dillim filmi kaç yılında çekildi?

Yeşilçam’ın eğlenceli ve duygusal yapımlarından olan Tatlı Dillim filmi 1972 yılında çekildi. Film aynı yıl vizyona girdi ve gişede büyük bir başarı elde etti. Filmde, Ferit ile Emine’nin evlilik süreci ekranlara geliyor. Emine, kendini görev yaptığı köyün insanlarına adamış idealist bir öğretmen olarak karşımıza çıkıyor. Ferit ise zengin bir ailenin şımarık oğlu. Ferit’in oynadığı basketbol takımı kamp için bir köye gidiyor. Bu köyde öğretmenlik yapan Emine ve Ferit’in inatlaşma ile başlayan hikâyeleri zamanla aşka dönüşüyor. Duygusal ve komedi türleri ile ekranlara gelen Tatlı Dillim filmi 1 saat 34 dakika fiksturbet giriş sürüyor.

Tatlı Dillim filmi hangi köyde çekildi?

Tatlı Dillim filmi köy çekimleri, İstanbul’un Arnavutköy ilçesine bağlı olan Boğaz Köyü’nde çekildi. İstanbul Boğazköy'de çekilen filmin kırsal çekimleri ayrıca Bolu ilinin farklı noktalarında yapıldı.

Tatlı Dillim filmi nerede çekilmiştir?

Tatlı Dillim filmi İstanbul ve Bolu şehirlerinde çekilmiştir. Tatlı Dillim filminin çekildiği yer İstanbul’un Arnavutköy ilçesi ve Bolu’nun kırsal bölgeleri ile Koru Otel’dir.

Tatlı Dillim filmi çekildiği yer neresi?

Tatlı Dillim filminin çekildiği yer Bolu Koru Otel ve İstanbul Sarıyer'dir. O dönemler genellikle çapkın erkek rollerinde oynayan Tarık Akan bu filmde de 1970'li yıllarda birçok filmde aynı isimle oynadığı Ferit ismiyle yer aldı. Ferit'in sevgilisi rolünde Filiz Akın oynamaktadır.

Tatlı Dillim filmi oyuncu kadrosu isimleri

  • Tarık Akan - Ferit
  • Filiz Akın - Mine / Emine
  • Halit Akçatepe - Çoban
  • Metin Akpınar - Metin
  • Zeki Alasya - Antrenör
  • Hulusi Kentmen - Ferit'in Babası
  • Münir Özkul - Muhtar Hasan
  • Kemal Sunal - Basketbolcu
  • Cemil Can Bıçakçı - Basketbolcu