Kemal Sunal’ın efsane yapımlarından olan Tokatçı filminin çekim ve yayın detayları merak ediliyor. Tokatçı filmi ne zaman çekildi hangi yıl, Tokatçı filmi oyuncu kadrosu Emine kim, Tokatçı filmi nerede çekildi sorularının yanıtları ortaya çıktı. Filmde, Kemal Sunal’ın hayat verdiği Osman karakteri, köydeki sevgilisi Emine ile başlık parası yüzünden evlenemiyor. Başlık parası için İstanbul'a giden Osman, biriktirdiği bütün parasını dolandırıcılara kaptırıyor. Hasan Ağa, Osman'ın babasını kandırıp bütün mallarını üzerine geçiriyor. İstanbul'da askerlik arkadaşı Şevket ile karşılaşan Osman, Şevket ile birlikte tokatçılık yapmaya başlıyor ve olaylar gelişiyor.

Tokatçı filminin oyuncu kadrosunda Kemal Sunal, Nazan Saatçi, Şevket Altuğ, Ali Şen ve Ünal Gürel rol alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Natuk Baytan oturuyor. Yapımcısı Yahya Kılıç olan filmin senaryosunu Suphi Tekniker yazdı. Tokatçı filminin müziklerini Zafer Dilek hazırladı. Cem Film tarafından komedi türünde çekilen film 83 dakika sürüyor. Tokatçı filmi ile alakalı merak edilen tüm soruların yanıtları onwinyeni haberimizde yer alıyor.

Tokatçı filmi ne zaman çekildi hangi yıl?

Tokatçı filmi 1983 yılında çekildi. 1984 yılının Şubat ayında sinemalarda gösterilen film büyük ilgi gördü. Filmde, ağanın kızına deliler gibi âşık olan saf bir adam, başlık parasını denkleştirmek için kısa yoldan zengin olmaya çalışınca kendini riskli bir planın içinde buluyor.

Tokatçı filmi nerede çekildi?

Tokatçı filmi İstanbul Sarıyer’de çekildi. Tokatçı filminin çekim setleri Sarıyer’e bağlı Reşitpaşa ve Zekeriyaköy’de kuruldu. Filmin çekimlerinin bazı sahneleri ise Yeşilköy’de ve Yarımburgaz’da yapıldı. Çekimlerin tamamlanmasının ardından film izleyicilerle onwinyeni giriş buluştu.

Tokatçı filmi oyuncu kadrosu Emine kimdir?

  • Kemal Sunal - Osman
  • Nazan Saatçi - Emine
  • Şevket Altuğ - Şevket
  • Ali Şen - Hasan Ağa
  • Ünal Gürel - Kara / Karbonat Erol
  • Süheyl Eğriboz - Sarı Recep
  • Selahattin Fırat - Deli Sait
  • Abdi Algül - Karaborsacı

Tokatçı filminin oyuncuları arasında ayrıca şu isimler var; Zuhal Üstüntaş - Osman’ın annesi, Muhteşem Durukan - Osman’ın babası, Hakkı Kıvanç – Rüstem, Zeki Sezer - Kumarbaz Avni, Şeref Çokşeker - Emine'nin annesi, Celal Yonat, Çetin Başaran ve Zeki Alpan.