Kartal Tibet’in yönetmen koltuğunda oturduğu Tosun Paşa filminin çekim ve yayın detayları merak ediliyor. Tosun Paşa filmi nerede çekildi, Tosun Paşa filmi çöl sahnesi çekildiği yer, Tosun Paşa filmi hangi hamamda çekildi, Tosun Paşa filmi Yeşil Vadi nerede, Tosun Paşa filmi oyuncuları kim sorularının yanıtı ortaya çıktı. Ertem Eğilmez’in yapımcı olduğu, başrollerde Kemal Sunal, Şener Şen, Müjde Ar, Adile Naşit ve Ayşen Gruda’nın yer aldığı film 1976 yılında Arzu Film tarafından çekildi.

Kemal Sunal’ın en çok izlenen filmlerinden olan ve tekrar tekrar izlenmesine rağmen güldürmeye devam eden Tosun Paşa filminde Tellioğlu Ailesi ile Seferoğlu Ailesi’nin mücadelesi konu ediliyor. Yeşil Vadi’yi elde etmeye çalışan iki aile türlü oyunlarla vadiyi ele geçirmeye çalışıyor. Tellioğlu ailesinin konağında uşak olan Şaban’ın Tosun Paşa kılığına girmesi ve gerçek Tosun Paşa’nın ortaya çıkması ile işler sarpa sarıyor.

Türk sinemasının efsane yapımlarından olan ve her zaman aynı ilgiyle izlenmeye devam eden Tosun Paşa filminin çekildiği yer, nerede çekilmiştir, hamam nerede, çöl sahnesi nerede çekildi, Yeşil Vadi nerede ve oyuncu kadrosu karakterleri sorularının yanıtları ortaya çıktı. IMDB listelerine üst sıralardan giren, tüm zamanların en komik Yeşilçam filmlerinden olan ve televizyon ekranlarında izleyici ile buluşan Tosun Paşa filmine dair merak edilenler haberimizde tntgame yer alıyor.

Tosun Paşa filmi nerede çekildi?

Yeşilçam’ın komedi filmlerinden olan Tosun Paşa filmi İstanbul’un Sarıyer ve Beykoz ilçesinde çekildi. Filmin çekimlerinin 4 farklı yerde yapıldığı biliniyor. Konak çekimleri Beykoz’da bulunan Hidiv Kasrı ile Küçüksu Göksu Kasrı’nda yapıldı. Dış mekan çekimleri Sarıyer’de bulunan Emirgan Korusu’nda yapıldı.

Tosun Paşa filmi çöl sahnesi çekildiği yer nerede?

Tosun Paşa filminde çöl sahnesinin çekildiği yer Sarıyer Kilyos'tadır. Filmde yer alan çöl sahnelerinin çekimleri Sarıyer’e bağlı Kilyos’ta yapılmıştır. Efsane film, çekimler tamamlandıktan sonra izleyicilerle buluşmuş ve büyük ilgi görmüştür. Günümüzde televizyon ekranlarında yayınlanmaya tntgame giriş devam ediyor.

Tosun Paşa filmi Yeşil Vadi nerede?

Tosun Paşa filmindeki Yeşil Vadi İstanbul’un Kemerburgaz ilçesine bağlı Ağaçlı Köyü’ndedir. Ağaçlı Köyü’nün sınırları içinde bulunan bir bölge Yeşil Vadi adıyla Tosun Paşa filminin senaryosuna dahil edilmiştir.

Tosun Paşa filmi oyuncuları kim?

  • Kemal Sunal (Şaban / Sahte Tosun Paşa)
  • Müjde Ar (Daver Bey’in Kızı Leyla)
  • Şener Şen (Tellioğlu Lütfü)
  • Adile Naşit (Tellioğlu Adile)
  • Ayşen Gruda (Tellioğlu Zekiye)
  • Bilge Zobu (Merasim Kıtası Kumandanı)
  • Günfer Feray (Tellioğullarının kızı)
  • Mete Sezer - Daver Bey
  • Zihni Göktay (Ruhi)
  • Ergin Orbey (Vehbi)
  • Oktar Durukan (Hakiki Tosun Paşa)
  • Akil Öztuna (Akil  - Tellioğullarının Babası)

Tosun Paşa filminin oyuncu kadrosunda ayrıca yer alan oyuncular ve oynadıkları karakterler şunlardır; İhsan Bilsev (Mülayim), Tuncay Gürel (Bekir - küçük enişte), Oya Aydonat (Tellioğullarının kızı), Filiz Toprak (Tellioğullarının kızı), Sıtkı Akçatepe (Sıtkı - Seferoğullarının Babası), Hikmet Gül (Rukiye), Cevdet Arıkan (Suphi), Tevfik Şen (Seferoğlu), Ata Saka (Seferoğlu)