TRT 1 ekranlarında yayınlanan Turgay Başyayla İle Lezzetli Tavsiye programı devam ediyor. Programı hazırlayıp sunan Turgay Başyayla’nın hayatına dair detayları merak eden izleyiciler, Turgay Başyayla aslen nereli kimdir, Turgay Başyayla kaç yaşında, Turgay Başyayla boyu kaç, Turgay Başyayla kiminle evli eşi kim sorularının yanıtlarını araştırıyor. İlk albümü olan Nazlıcan’ı 2000 yılında çıkaran ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde onlarca konser veren sanatçı, şarkıcılığın yanı sıra halk oyunları konusunda da eğitimli biridir.

TBMM içerisinde halk konseri veren, Şizofren Aşk adı sinema filminde oyuncu olarak rol alan ve 2005 yılında Otel İstanbul ve Anne Ya da Leyla adlı filmlerde oynayan Turgay Başyayla, 2006 yılında Belek Gazi filminde Belek Gazi rolü ile kameralar karşısına geçmiştir. Turgay Başyayla’nın hayatı, kim ve aslen nereli olduğu, yaş ve boy bilgisi ile ailesi hakkında merak edilenlerin yanıtları haberimizde kronosslot yer buluyor.

Turgay Başyayla kimdir?

Sanatçı Turgay Başyayla 1976 yılında Zonguldak şehrinde dünyaya geldi. İlk ve ortaokul eğitimini Çankırı’da tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 2000 yılında ilk albümünü çıkardı. Birçok konsere imza attı. Birçok filmde rol aldı. 2008 yılında Kral TV Müzik Ödülleri’nde “Yılın En İyi Türk Halk Müziği Sanatçısı” ödülünü kazandı. 2009 yılında TRT’de Sıla Türküleri adlı programı sundu. Aynı yıllarda Türkü Şiir Türkiye adlı programa imza attı. 2015 yılında Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu adlı programı sunmaya başladı ve uzun yıllar bu programa devam etti. Daha sonra ise TRT 1 ekranlarında yayınlanan Turgay Başyayla İle Lezzetli Tavsiye adlı programı hazırlayıp sunmaya başladı. Bu program ile televizyon ekranlarında kronosslot giriş olmaya devam ediyor.

Turgay Başyayla aslen nereli?

Turgay Başyayla aslen Çankırılıdır. Zonguldak’ta doğan Başyayla, yaşamını İstanbul’da sürdürüyor.

Turgay Başyayla kaç yaşında?

1976 doğumlu olan Turgay Başyayla 44 yaşındadır. Turgay Başyayla Yengeç burcudur.

Turgay Başyayla boyu kaç?

Sanatçı Turgay Başyayla’nın boyu 1.87 cm’dir.

Turgay Başyayla kiminle evli eşi kim?

Turgay Başyayla’nın eşi Burcu Başyayla’dır. Çift 2008 yılında dünya evine girdi. Çiftin, Ali Azem, Ömer Adin ve Mustafa Aren adını taşıyan 3 oğlu var.

Turgay Başyayla albümleri

  • Nazlıcan
  • Ben Patlarsam Eğer
  • Öz
  • Yediveren
  • Saçlarını Taramışsın
  • Sisteki Sesler
  • Yedi