Televizyon ekranlarında izleyicilerle buluşmaya devam eden ve Kemal Sunal'ın en sevilen filmlerinden olan Umudumuz Şaban filminin çekim ve yayın ayrıntıları araştırılıyor. Umudumuz Şaban filmi nerede çekildi, Umudumuz Şaban filmi ne zaman çekildi, Umudumuz Şaban filmi konusu ne, Umudumuz Şaban filmi oyuncuları Canan Mardinli kim? sorularının yanıtları ortaya çıktı. Türk sinemasının gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri olan Kemal Sunal'ın başrolde yer aldığı Umudumuz Şaban filmi yine izleyenleri ekran başına kilitleyecek. Filmde, arkadaşlarının Ringo diye çağırdığı Şaban, kovboy filmlerine meraklı bir kahveci çırağıdır. Günün birinde İstanbul’dan gelen bir telgrafla hayatı değişir. Ölen amcasının ona bıraktığı kahveyi devralmak üzere İstanbul’a doğru yola çıkar. Ancak İstanbul'da işler çok karışıktır. İşlenen bir cinayetin ardından mahalleye ayak basar basmaz kendisini bir kovboy filminin ortasında bulan Ringo Şaban kısa sürede bir efsaneye dönüşür ve mahallelinin tek umudu olur. Umudumuz Şaban filminin çekildiği yer, çekim yeri, kaç yılında çekildi, hikayesi ne, oyuncu kadrosu karakterleri kim sorularının yanıtları haberimizde laligabetting yer alıyor.

Şark Bülbülü filmi İstanbul’un neresinde çekilmiştir nerede ne zaman kaç yılında çekildi? Şark Bülbülü filmi İstanbul’un neresinde çekilmiştir nerede ne zaman kaç yılında çekildi?

Umudumuz Şaban filmi ne zaman çekildi?

Umudumuz Şaban filmi 1979 yılında çekildi. Film, çekimlerinin yapıldığı aynı yıl sinemalarda gösterime girerek izleyicilerle sinemalarda buluştu. Senaryoyu Suphi Tekniker, Reha Yurdakul ve Bülent Oran yazdı. Yapımcısı Memduh Ün olan yapım Uğur Film tarafından çekilmiştir.

Umudumuz Şaban filmi nerede çekildi?

Umudumuz Şaban filmi İstanbul'un Sarıyer ilçesinde çekildi. Filmin çekimleri Sarıyer’e bağlı İstinye ve Rumelihisarı Mahallesi’nde yapıldı. Filmin çekimleri için özellikle Rumelihisarı bölgesinde ve İstinye’de çekim setleri kurularak filmin çekimleri tamamlandı.

Şabanoğlu Şaban filmi nerede çekildi ne zaman çekildi oyuncuları kimler Selma Nigar kim? Şabanoğlu Şaban filmi nerede çekildi ne zaman çekildi oyuncuları kimler Selma Nigar kim?

Umudumuz Şaban filmi konusu ne?

Umudumuz Şaban filminin başrolü olan Şaban, amcasından kalan dükkanı çalıştırmak üzere şehre gelir. Yaşadığı dönemde arsa ağası ortaya çıkar ve tartışma sonunda bir kişi öldürülür. Cinayet suçu, küçük yaşlarda kovboy filmleri izleyen Şaban'ın üstüne yıkılır. Cezaevine giren Şaban, cezaevinden çıktıktan sonra mahallenin kahramanı olur. Şaban'ı artık bambaşka maceralar beklemektedir.

Umudumuz Şaban filmi Mardinli kim?

Umudumuz Şaban filminde yer alan Mardinli karakterini oynayan kişi Hikmet Taşdemir'dir. 1942 yılında Erzurum'da doğan Hikmet Taşdemir, birçok filmde mafya rolünü üstlenmiştir. Hikmet Taşdemir, Yeşilçam filmlerinin en tanıdık isimlerinden biri olmuştur.

Umudumuz Şaban filmi Canan kim?

Umudumuz Şaban filminde Canan karakterine hayat veren oyuncu Serpil Nur'dur.  Filmde Canan karakterini Serpil Nur üstlenmiştir. 1958 yılında İstanbul'da doğan Serpil Nur, 1979 yılında sinemayı bırakmıştır. Serpil Nur, daha sonra bir gazetede köşe yazarlığı da laligabetting giriş yapmıştır.

Orta Direk Şaban filmi nerede çekildi kaç yılında ne zaman çekildi oyuncuları kim hangi kanalda oynuyor? Orta Direk Şaban filmi nerede çekildi kaç yılında ne zaman çekildi oyuncuları kim hangi kanalda oynuyor?

Umudumuz Şaban filmi oyuncuları kim?

  • Kemal Sunal - Ringo Şaban
  • Serpil Nur - Canan
  • Turgut Özatay - Muhteşem Halkakul
  • Hikmet Taşdemir - Mardinli Arif
  • Muhteşem Durukan - Oduncu Hasan
  • Alpay İzer - Muhtar Yaşar Şereflikoç
  • Nejat Gürçen - Müteahhit Sadullah
  • Hakkı Kıvanç - Komiser Cemil
  • Yadigar Ejder - Ayı Necmo
  • Sabahat Işık - Oduncu Hasan'ın Karısı
  • Kamer Baba - Mahalleli
  • Şeref Çokşeker - Mahalleli

Umudumuz Şaban filminin oyuncu kadrosunda ayrıca şu isimler rol almıştır; Mustafa Dik, Necip Tekçe - Yedi Bela Recep, Tevfik Şen - Cabbar, Remziye Fırtına - Davetteki Kadın, Cevdet Balıkçı - Peştemalci Hasan, Nuri Tuğ - Mahalleli, Sabahat İzgü - Mahalleli, Yılmaz Kurt - Mardinlinin Ölen Adamı. Yusuf Çetin - Mardinlinin Ölen Adamı, Hüseyin Turan, Murat Özlük, Bedri Uğur - Bedo, Ahmet Koç - Necmo'nun Adamı, Arseven Gümüş, Çetin Tolbas - Kahveci, Adnan Karabacak - Kahvehanenin Ringosu ve Memduh Ünsal - Kahvedeki Adam.

Şabaniye filmi nerede çekildi çiftlik nerede oyuncuları Nazlı kimdir ne zaman kaç yılında çekildi? Şabaniye filmi nerede çekildi çiftlik nerede oyuncuları Nazlı kimdir ne zaman kaç yılında çekildi?