Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi yeni bölüm yayın günü ve detayları merak ediliyor. Ya İstiklal Ya Ölüm ne zaman başlıyor? Ya İstiklal Ya Ölüm hangi gün oynuyor? Ya İstiklal Ya Ölüm hangi kanalda, saat kaçta yayınlanıyor? Sorularına yanıt arayan dizi severler, tarihi dizinin yayın detaylarını araştırıyor. Oyuncu kadrosunda İlker Kızmaz, Osman Sonant, Birkan Sokullu, Rıza KocaoğluDolunay Soysert ve Melis Sezen’in rol aldığı yapımda İstanbul’un işgali ve Meclis-i Mebûsan’ın İstanbul’da dağıtılması ile Ankara’da yeniden açılması arasında geçen kritik 6 hafta anlatılıyor. 6 haftada vatan aşkı ile yapılanlar, tehlikeli olaylar ve Milli Mücadele hareketine İstanbul’dan silah taşınması, Atatürk’ün meclisi açma mücadelesi ve işgale karşı topyekûn karşı konulması diziye konu oluyor. Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi yayın günü ve detayları haberimizde cevap buluyor.

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM DİZİSİ NE ZAMAN, HANGİ GÜN OYNUYOR?

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi yeni bölüm 23 Mart 2020 Pazartesi günü oynuyor. Tarihi dizinin son bölümünde halk, işgal kuvvetlerine karşı direncini Kuvayı Milliye hareketi ile arttıracak. İşgal edilen İstanbul’da moraller bozuk olmasına rağmen kurtuluş yolları aranacak. Mustafa Kemal’in Anadolu’da kurmayı planladığı meclisin açılması adına önemli adımlar atılacak.

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM DİZİSİ HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi TRT 1 kanalında, saat 20.00’de başlıyor. Tarihi dizinin yeni bölümünde mebusların bazıları işgal güçleri tarafından tutuklanacak. Bazıları ise kendi imkanları ile Mustafa Kemal’in çağrısına uyarak Anadolu’ya geçmeye çalışacak. Mustafa Kemal, tutuklanan vekillere karşı işgal güçlerinden önemli kişilerin tutuklanması fikrini ortaya atacak.