Kanal D ekranlarında yayınlanan Yumurcak filminin nerede çekildiği, kaç yılında çekildiği ve hikayesi merak ediliyor. Yumurcak filminin çekildiği yer neresi? Yumurcak filminin konusu ne? Yumurcak filmi ne zaman çekildi, hangi yıl çekildi? Sorularının yanıtını araştıran izleyiciler, yapımcısı ve yönetmeni Türker İnanoğlu, senaristi Safa Önal olan filmle ilgili detayları öğrenmeye çalışıyor. Oyuncu kadrosunda İlker İnanoğlu, Kartal Tibet, Filiz Akın ve Hulusi Kentmen’in rol aldığı Yumurcak filminin devam filmleri de çekildi ve bu filmlerde Filiz Akın’a Cüneyt Arkın ve Ediz Hun gibi oyuncular eşlik etti. Dram ve komedi filmi olan Yumurcak filmi 86 dakika sürüyor ve devam filmi olarak Yumurcak Köprüaltı Çocuğu filmi çekildi.

hayat sevince güzel filmi nerede çekildi kaç yılında

YUMURCAK FİLMİNİN ÇEKİLDİĞİ YER NERESİ?

Yeşilçam’ın unutulmaz yapımlarından olan Yumurcak filminin çekildiği yer İstanbul’dur farklı semt ve ilçeleridir. Yumurcak filminde Yumurcak’ın gazete sattığı sahneler Sultanahmet semtinde ve çevresinde çekildi. Filmin diğer sahneleri de çoğunlukla İstanbul’un Avrupa Yakası’nda çekildi.

YUMURCAK FİLMİ NE ZAMAN ÇEKİLDİ – HANGİ YIL ÇEKİLDİ?

Küçük yumurcağın hikayelerinin yer aldığı Yumurcak filmi 1969 yılında çekildi. Yumurcak filminin devam filmleri de çekildi ve bu filmler 1970-71-72-73-74 ve 1975 yıllarında çekilerek vizyona girmiştir.

YUMURCAK FİLMİNİN KONUSU NE?

Yumurcak (İlker İnanoğlu) babası Nihat’la yaşıyor ve yaramazlıkları ile tüm mahalleye kök söktürüyor. Hem sevimli hem de afacan bir çocuk olan Yumurcak’ın babası taksicilik yapıyor ve bir kazaya karışıp hapse giriyor. Yumurcak’ın annesi Selma bu sayede Yumurcak’ın izini buluyor ve kendi evine götürüyor. Babası ise oğlunun daha iyi bir hayat sürmesi için annesi ile kalmasına müsaade ediyor. Daha sonra Selma ile evlenmek isteyen Faruk, Yumurcak’ı kaçırıp Selma’ya şantaj yapıyoruz. Yumurcak’ın babası Nihat ise hem oğlunu hem de Selma’yı kurtarıyor.

gülşah filmi nerede çekildi kaç yılında çekildi