Her köşesi ayrı bir doğa harikası olan İzmir’de piknik alanları merak edilmeye devam ediyor. İzmir’de gezilecek yerler listesi yapanlar, İzmir piknik yerleri tavsiye listelerini de inceliyor. İzmir piknik alanları 2021 içeriği haberimizde yer alıyor. İzmir’in Çeşme ilçesinden Urla ilçesine, Bornova’dan Menderes’e, Kemalpaşa’dan Ödemiş’e dört bir köşesinde yemyeşil piknik alanları var. İzmir’in en düzenli ve en güzel piknik alanları ortaya çıktı.

İZMİR PİKNİK ALANLARI VE YERLERİ 2021

  • İzmir Çeşme Tanay Tabiat Parkı piknik alanı
  • Ödemiş Gölcük ve Bozdağ piknik yerleri
  • Balçova Teleferik Tesisleri piknik alanları
  • Bornova Çiçekliköy ve Belkahve kahvaltı ve piknik yerleri

izmir en iyi kahvaltı mekanları 2021

ÇEŞME TANAY TABİAT PARKI

Çeşme Tanay Tabiat Parkı, yürüyüş yolları, doğa manzarası ve milli parkı ile İzmir’in en güzel piknik yerlerinden biri olarak biliniyor. Çeşme Celal Bayar Mahallesi 5221. Sokak No: 78 adresinde olan Çeşme Tanay Tabiat Parkı’nın kapanış saati 20.00 olarak belirtilmiş. Çeşme yolu üzerinde olan ve İzmir merkeze 70 kilometre mesafede bulunan Tanay Tabiat Parkı, Çeşme’ye de 8 kilometre uzaklıkta.

çeşme tanay tabiat parkı kamp giriş ücreti 2021

ÖDEMİŞ GÖLCÜK VE BOZDAĞ

Ödemiş’te bulunan Gölcük yaylası, İzmir’in en güzel piknik alanlarından birini içinde barındırıyor. Panoramik göl manzarasına sahip olan Gölcük’te tabiat anıtı ağaçlar da bulunuyor. İzmirlilerin piknik için en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Gölcük’ün yanı sıra, Ödemiş’te kestane ve karaçam ağaçları ile kaplı alanda Mermeroluk Dinlenme Tesisleri de bulunuyor. Burası İzmir’e 100, Ödemiş’e ise 25 kilometre mesafede kurulu bir piknik alanı.

BALÇOVA TELEFERİK TESİSLERİ

İzmir’in Balçova ilçesinde bulunan Teleferik tesisleri piknik alanı, İzmir’in en eski mesire alanlarından biri olarak biliniyor. Bir süre kapalı olan, daha sonra yeniden düzenlenerek hizmete açılan Balçova Teleferik tesisleri, piknik için İzmir merkeze hem en yakın, hem de en güzel ve manzaralı noktalar arasında yer alıyor.

BORNOVA ÇİÇEKLİKÖY VE BELKAHVE

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan Çiçekliköy piknik alanı, 80 hektarlık bir alanda kurulu. Büfeden Wc’lere, piknik alanlarından dinlenme alanlarına her şey var. Özellikle bahar aylarında yemyeşil olan Çiçekliköy, İzmir’in kahvaltı mekanları ile de ünlü bir köyü olarak biliniyor. Bornova’nın bir diğer piknik alanı ise Belkahve. 5 hektarlık kızılçam ormanı içinde kurulu olan Belkahve İzmir – Ankara karayolunun 20. Kilometresi üzerinde bulunuyor. Ayrıca İzmir – Kemalpaşa minibüslerinin de piknik alanının önünden geçtiğini hatırlatalım.

İZMİR’İN DİĞER PİKNİK ALANLARI 2021 – TAVSİYE PİKNİK YERLERİ

  • İzmir Karagöl Tabiat Parkı
  • Seferihisar Teos Çamlık ve Ekmeksiz
  • Menderes Ahmetbeyli Denizpınarı Dinlenme Yeri
  • Menderes Gümüldür ve Özdere Piknik Alanı
  • Selçuk Pamucak Piknik Alanı ve Dinlenme Yeri
  • Urla Güvendik ve Demircili Köyü
  • Kemalpaşa Karabel
  • Çeşme Altınkum ve Uzunkuyu

menderes gümüldür orman ve tabiat parkı giriş ücreti 2021