İstanbul Boğazı’nın zarif yapılarından olan Dolmabahçe Sarayı sanal olarak da ziyaret edilebiliyor. Dolmabahçe Sarayı Müzesi sanal gezi ve sanal tur 360 derece panoramik görüntü ve 3D seçenekleri ile de ziyarete açık olarak misafirlerini bekliyor. Osmanlı döneminde donanma gemilerinin demirledikleri bir yer olan Dolmabahçe’de 19. Yüzyıla kadar köşkler ve kasırlar yer alıyordu. İstanbul’un en büyük üçüncü saray yapısı olan Dolmabahçe Sarayı’nın inşasına 1843 yılında başlanmış ve saray 1856 yılında kullanıma açılmıştır.

110 bin metrekarelik bir alanda yer alan Dolmabahçe Sarayı 1984 yılında müzeye dönüştürülmüştür. Dolmabahçe Sarayı Müzesi her yıl önemli bir sayıda ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Dolmabahçe Sarayı Müzesi’ne sanal gezi ve 360 derece sanal tur da yapılabiliyor. Balyan ailesinin mimarlığında inşa edilen 6 padişahın devlet işlerini yönetmek için kullandığı Dolmabahçe Sarayı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de son yıllarını geçirdiği ve 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yumduğu mekan olarak biliniyor. Dolmabahçe Sarayı sanal gezi detayları haberimizde yer alıyor.

Dolmabahçe Sarayı sanal gezi, Dolmabahçe Sarayı Müzesi sanal tur 360 derece 3D sanal ziyaret

DOLMABAHÇE SARAYI SANAL GEZİ 360 DERECE PANORAMİK ZİYARET

Dolmabahçe Sarayı Müzesine 360 derece panoramik ziyaret, sanal gezi yapmak artık çok kolay. Ekran başından ve oturduğunuz yerden Dolmabahçe Sarayı Müzesi’nin halka açık olan tüm bölümlerini görebilir ve en nadide eserleri ve mirasımızın hatıralarını görebilirsiniz. 43 salonu ve 285 odası bulunan Dolmabahçe Sarayı’nın 3 temel bölümü var. Harem-i Hümayun, Selamlık (Mâbeyn-i Hümayun) ve Tören Salonu (Muâyede Salonu) olarak adlandırılan bu bölümlerin içinde yer alan kabul odası ve 4.5 ton ağırlığa sahip olan avize büyük ilgi görüyor.

DOLMABAHÇE SARAYI SANAL GEZİ 360 DERECE TUR İÇİN TIKLAYIN

DOLMABAHÇE SARAYI MÜZESİ SANAL TUR 3D GEZİ

Dolmabahçe Sarayı Müzesi’ne sanal tur ve 3D gezi yapmak çok kolay. İçinde Napolyon tarafından hediye edilen piyanodan ünlü ressam Ayvazovski’nin tablolarına, Rus Çarı’nın hediyesi olan ayı postlarından 124 metrekare büyüklüğü olan Hereke Halısı’na kadar çok çeşitli eserler bulunuyor. Dolmabahçe Sarayı Müzesi’nin Saray Koleksiyonları Müzesi bölümünde 5 bin eserlik bir seçki sergileniyor.

guggenheim müzesi sanal gezi online tur 3d 2021