Göztepe'de bir hayal gerçek oluyor... Göztepeli taraftarların merakla beklediği yeni stadyumda çalışmalar son sürat devam ederken 24 saat boyunca çalışma yapılıyor. Ligin ikinci yarısına yetiştirilmesi için çaba sarf edilen statta, kısa süre içinde işçi sayısı da artırılacak. Yüzde 20'lik bir artış yapılması planlanırken bu sayede stadın geç kalma ihtimali de düşürülecek. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, daha önce Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile yaptıkları görüşmede, müteahhitlerin stadı Aralık ayında bitireceklerini söylediğini dile getirmişti. 

EYLÜL AYINDA ÇİMLER SERİLECEK

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; stadın yüzde 70'i bitirirken artık yavaş yavaş çim serimi başlayacak. Çatı yapımının da kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor. Göztepe'nin yeni stadı, sadece maçların oynandığı gün kullanılacak bir tesisten ziyade, vatandaşların sürekli olarak yararlanacağı bir şekilde inşa edildi. Stadın alt tarafında dükkanlar yer alacak ve vatandaşlar, buradan her gün alışveriş yapabilecek. Bunun yanı sıra çevrede yaşayanlar, inşa edilecek sosyal tesislerden yararlanabilecek. 

ÇATISINDA YÜRÜYÜŞ YAPILABİLECEK

Yapılan stattaki bir özellik ise Türkiye'de bir ilk olacak. Stadın çatısına yürüyüş parkı inşa edilecek. Çatının üzerine yapılacak çalışmalar sonrası çim serilecek. Böylece vatandaşlar, stadın çatısına çıkarak burada deniz manzarasına karşı yürüyüş ve spor yapabilecek. Bununla birlikte statta bir kale arkasında koltuk olmayacak. Taraftarların rahatça takımı destekleyebilmeleri için istediği özellik, Göztepe Kulübü'nden karşılık buldu. Kale arkasında koltuk olmayacağı için stadın kapasitesi de yaklaşık olarak 5 bin kişi artacak. 

GÖZTEPE STADI ÖZELLİKLERİ

Daha önce tesis olarak kullanılan bölgede inşa edilen Göztepe Stadı'nın (Gürsel Aksel Spor ve Yaşam Merkezi) yapımına 2017 yılında başladı. Stadın kapasitesi 25 bin 35 kişilik olacak. Statta 500 araç kapasiteli otopark bulunacak. Statta Göztepe müzesi, fitness alanları ve çocuk eğlence merkezleri de yer alacak. Stadın maliyeti ise 219 milyon TL'yi bulacak.