Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden İzmir ekibi Pınar Karşıyaka, geçtiğimiz günlerde efsane hoca Ufuk Sarıca ile anlaşma sağlamıştı. İmzalanın anlaşmanın ardından takımın başına geçen Sarıca, ilk transferini yaptı. Karşıyaka, 28 yaşındaki  ABD'li oyun kurucu Brandon Triche'yi renklerine bağladı. Transfer resmen açıklanırken, Pınar Karşıyaka'nın resmi twitter adresinden Brandon Triche'ye hoşgeldin mesajı yayınlayarak başarılar diledi. 1,93 boyundaki guard ile 1+1 yıllık sözleşme imzalanırken Triche'nin, Ufuk Sarıca'nın en önemli oyuncularından biri olması bekleniyor. 

BRANDON TRICHE'NİN KARİYERİ

Kariyerinde ilk olarak NCAA'da Syracuse forması giyen Brandon Triche, profesyonel kariyerine İtalyan ekibi Aquila Basket Trendo formasıyla başlamıştı. Triche, burada gösterdiği performansla kariyer basamaklarını tırmanmaya başlamıştı. Kariyerinde daha önce Aquila Basket Trendo, Virtus Roma, Delaware 87'ers, Salt Lake City Stars, Bnei Herzliya ve PAOK forması giyen Triche, geçtiğimiz sezonu İtalyan ekibi Orlandina Basket ile tamamlamıştı.

GEÇEN SEZON 24 SAYI ORTALAMAYLA OYNADI

İtalya'da geçtiğimiz sezon 24 sayı 5,5 ribaund ve 7,1 asist ortalama yakalayan Triche, takımının finale çıkmasına katkıda bulunmuştu. Tiche, İtalya macerası öncesi PAOK'ta maç başına ortalama 11 dakika sahada kalmış, ortalama 0,6 ofansif ribaund, 1,9 defansif ribaund, 2,4 asist, 0,8 top kazanma, 0,1 blok, 2,0 top kaybı ve 7 sayı ortalamalarıyla oynamıştı. Brandon Triche ile transfer sezonunu açan Pınar Karşıyaka'nın, önümüzdeki günlerde birkaç transfer daha yapması bekleniyor.