Yeşilçam’ın miras konulu filmlerinden olan ve Şemsiyeli Film olarak da anılan Delisin filminin çekildiği yer, çekim yerleri, filmde konusu geçen Alembeyendi’nin nerede olduğu, film hangi yıl çekildi gibi sorular cevap arıyor. Delisin filmi nerede çekildi 1975? Delisin filmi Alembeyendi nerede? Delisin filmi ne zaman, kaç yılında çekildi? Sorularının yanıtı bulundu. Yönetmeni ve senaristi Ergin Orbey, yapımcısı Ertem Eğilmez olan Delisin filminin başrollerini Tarık Akan ile Necla Nazır paylaşıyor. Filmde ayrıca Hulusi Kentmen ve Adile Naşit de rol alıyor. 87 dakika süren filmin müziklerini Atilla Özdemiroğlu yapmıştır. Dram ve komedi türleri ile ekrana gelen Delisin filminin merak edilen detayları ortaya çıktı.

tatlı dillim filmi nerede çekildi

DELİSİN FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ 1975?

Yeşilçam’ın dram ile komedi türlerini buluşturan yapımlarından olan Delisin filmi Çanakkale’nin Yenice ilçesinde çekildi. Yenice ilçesi Çanakkale şehrinin en doğusunda bulunuyor ve bir tarafında Balıkesir ili yer alırken, kuzeyinde Biga ve Çan ilçeleri, batısında ise Bayramiç ilçesi bulunuyor.

DELİSİN FİLMİ ALEMBEYENDİ NEREDE?

Delisin filmi içinde geçen Alambeyendi Çanakkale’nin Yenice ilçesindedir. Bu konuda kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, Alembeyendi’nin Yenice’nin dağ köyleri arasında olduğu varsayılıyor.

son hıçkırık filmi nerede çekildi

DELİSİN FİLMİ NE ZAMAN, KAÇ YILINDA ÇEKİLDİ?

Şemsiyeli film olarak da anılan Delisin filmi 1975 yılında çekildi. Necla Nazır’ın Alev rolünde, Tarık Akan’ın ise Ferit rolünde olduğu Delisin filminde Adile Naşit, Hulusi Kentmen, Ali Şen, Ayşen Gruda ve İhsan Yüce gibi usta isimler de oynuyor.

canım kardeşim filmi nerede çekildi kaç yılında