Para transferi gibi birçok işlem mobil telefonlardan yapılabilir hale geldi. Vatandaşların para transferi yapabilmesi için banka veya kredi kartına tanımlanan IBAN numarasını bilmeleri gerekiyor. Bir IBAN numarası yalnızca bir kişiye ait olurken, bir müşteri birden fazla IBAN numarasına sahip olabiliyor. IBAN numarası, şubeden alınan banka veya kredi kartlarının üzerinde yer almıyor. Müşteriler mobil uygulamalarda IBAN numarasının nerede yazdığını merak ediyor. IBAN numarasıyla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

IBAN NUMARASI NEREDE YAZIYOR?

Iban numarasını öğrenebilmek için müşteriler, müşteri temsilcisini arayabilir veya ilgili bankanın internet sitesine girerek iban numaralarını sorgulayabilir. Bankanın müşterilere vermiş olduğu hesap döküm cüzdanında da IBAN numarasına yer verilmekte. Müşteriler, hesap döküm cüzdanlarından IBAN numaralarını öğrenebiliyor.

IBAN NUMARASI KAÇ HANE

IBAN numarası toplamda 26 haneden oluşuyor. Iban numarasının başında ülke kodu bulunuyor. Türkiye için TR kodunun yanına 24 tane rakam girilerek IBAN kodu elde ediliyor.